U bevindt zich op:Coronavirus Vaccinatie coronavirus  Vaccinatiecampagne #Mijnprik

Vaccinatiecampagne #Mijnprik

De GGD Zuid Limburg start met een regionale campagne #mijnprik. Doel van deze campagne is open gesprekken te stimuleren en betrouwbare informatie over COVID-19-vaccinatie te verstrekken. Dit helpt mensen een weloverwogen keuze te maken. De campagne is onderdeel van de fijnmazige vaccinatie-aanpak, waarbij de GGD diverse acties onderneemt om de vaccinatiegraad in de regio te verhogen.

Limburgse boegbeelden

Vier Limburgse boegbeelden vormen het gezicht van de campagne. Beppie Kraft, Rico Zeegers (MVV), Richard Jensen (Roda JC) en Arnold Vanderlyde vertellen waarom zij vaccinatie belangrijk vinden. Bekijk de video's en verhalen van:

Van massa naar maatwerk

Van massa naar maatwerk

Om de gezondheid van alle inwoners in Zuid-Limburg te beschermen, bewaken en bevorderen zet de GGD zich in om een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad te behalen. Allereerst werd er gestart met een grootschalige vaccinatiecampagne waarbij alle leeftijdscategorieën één voor één aan bod kwamen. Nu alle mensen zijn uitgenodigd, verschuift de vaccinatieaanpak steeds meer van massa-vaccinatie naar vaccinatie op maat.

Afhankelijk van de drijfveren en barrières die leven bij specifieke doelgroepen, biedt GGD Zuid Limburg maatwerk aan om vaccinatie te vereenvoudigen en te bevorderen. Zo heeft de GGD inmiddels diverse acties ondernomen om de vaccinatie te stimuleren bij doelgroepen als dak- en thuislozen, arbeidsmigranten en asielzoekers. Ook heeft de GGD prikken zonder afspraak geintroduceerd, waarbij mensen bij alle vaccinatielocaties in Zuid-Limburg vrij kunnen inlopen voor een eerste vaccinatie.

Wijkvaccinatie

Wijkvaccinatie

Een onderdeel van de fijnmazige vaccinatie-aanpak en de campagne #mijnprik is wijkvaccinatie. Met pop-up vaccinatieslocaties wordt vaccinatie toegankelijker gemaakt. Door te prikken zonder afspraak en tijdelijke locaties dicht bij huis te realiseren, worden barrières als afstand tot de drie huidige vaccinatielocaties en het maken van een afspraak weggenomen. 

Pop-up vaccinatielocatie Heerlen

De eerste pop-up vaccinatielocatie wordt zaterdag 14 augustus geopend in het Cultureel Centrum Corneliushuis in Heerlen. De openingstijden zijn:

  • Zaterdag 14 augustus van 10.00-16.00 uur
  • Woensdag 18 augustus van 16.00-20.00 uur
  • Zaterdag 21 augustus van 10.00-16.00 uur
  • Woensdag 25 augustus van 16.00-20.00 uur

Belangrijk onderdeel van de pop-up vaccinatielocatie is het informatiepunt. GGD-medewerkers staan klaar om mensen met vragen en twijfels te woord te staan. Tijdens de openingsuren kan men vrij inlopen. Er zijn informatiemiddelen in verschillende talen beschikbaar. Betrouwbare informatie is belangrijk bij de keuze om wel of niet te vaccineren.