U bevindt zich op:BurgersSeksuele gezondheidOnbedoeld zwanger

Onbedoeld zwanger

Heb je ontdekt dat je zwanger bent? En denk je “Wat nu?”

Wanneer je onbedoeld zwanger bent, kun je overspoeld worden door gevoelens en gedachtes. Je kunt te maken krijgen met gevoelens van paniek, boosheid en verdriet. Maar ook met opluchting en blijdschap. Het kan allemaal heel verwarrend voor je zijn.

Een besluit nemen over je zwangerschap kan heel moeilijk zijn. Hoe je zo’n belangrijk besluit neemt, is voor iedereen anders. Luister je naar je gevoel? Of juist naar je verstand?
Het ordenen van al je gevoelens en gedachten is heel belangrijk om tot een keuze te kunnen komen die bij jou past.

Wij kunnen je hierbij helpen en ondersteunen!

Onze gespecialiseerde verpleegkundigen zijn er voor jou en je partner.
Onze keuzehulpgesprekken zijn gratis. Je kunt binnen 48 uur na je aanvraag terecht op een van onze locaties in Heerlen, Maastricht of Sittard (m.u.v. weekenden en feestdagen).

Bel of mail voor een afspraak Klik hier

Een keuzegesprek met een verpleegkundige

Jouw verpleegkundige kan je helpen bij het maken van een keuze. Wat je kunt verwachten is iemand met een luisterend oor, iemand die je informatie kan geven en iemand die je begeleid zonder oordeel.
De beslissing die je maakt zal bepalend zijn voor je toekomst. Het is belangrijk dat jij een keuze maakt waar je achter kunt blijven staan. Onze verpleegkundige nemen je vragen, twijfels en keuze dan ook altijd serieus.
Uiteindelijk maak jij de beslissing, maar vaak is het prettig om al je gevoelens en gedachtes met de verpleegkundige te bespreken.

Bel of mail voor een afspraak Klik hier

Wil je hulp, maar liever geen afspraak?

Wil je hulp, maar liever geen afspraak?

Dan kan de online keuzehulp je misschien helpen. Deze module is ontwikkeld door Fiom. Hier kun je zelfstandig oefeningen maken die jou kunnen helpen bij het maken van een keuze.  

Bekijk de online keuzehulp van Fiom

Voor meer informatie of hulp kun je ook kijken op www.infopuntonbedoeldzwanger.nl/.

Wil jij je zwangerschap afbreken?

Wil jij je zwangerschap afbreken?

Hoe je de zwangerschap kunt beëindigen, is afhankelijk van hoe lang je zwanger bent. Soms kun je tabletten gebruiken (tot 9 weken) en soms is een curettage nodig. In de meeste klinieken kan dit onder narcose.
In Nederland is een behandeling tot ongeveer 22 weken mogelijk. Bij de Gynaikon Kliniek in Roermond kun je tot 18 weken een zwangerschap laten afbreken. De duur van de zwangerschap wordt gerekend vanaf de 1e dag van de laatste menstruatie.

Gynaikon Kliniek in Roermond

Ben je meer dan 22 weken zwanger, dan is een abortus niet meer mogelijk. Je kunt dan overwegen om je kind zelf op te voeden, om een (tijdelijke) pleegplaatsing aan te vragen of om je kind af te staan ter adoptie

Psychosociale nazorg na abortus

Psychosociale nazorg na abortus

Heb jij gekozen voor een abortus en blijf je na de abortus last houden van gevoelens of gedachtes die je belemmeren in je dagelijkse functioneren? Dan kunnen wij je helpen. 

Meer informatie over psychosociale nazorg abortus

Zwangerschap voorkomen met anticonceptie

Zwangerschap voorkomen met anticonceptie

Wil je de kans op een (volgende) onbedoelde zwangerschap verkleinen? Dan zijn er verschillende vormen van anticonceptie. Het is belangrijk om een vorm van anticonceptie te kiezen die bij jou past. Je kunt informatie vinden op sense.infoanticonceptie.nl en seksualiteit.nl. Voor informatie over anticonceptie kun je ook terecht bij:

  • Je huisarts
  • Gynaikon kliniek Roermond
  • GGD Zuid Limburg