U bevindt zich op: Home /Burgers /Seksuele gezondheid / Mannen die seks hebben met mannen

Mannen die seks hebben met mannen

Kom naar het inloopspreekuur

Ben je een man die (ook) seks heeft met mannen (MSM)? Dan adviseren we je om 2x per jaar een periodieke controle te doen.

Als je klachten hebt, gewaarschuwd bent voor een soa of condoomfalen hebt gehad is het belangrijk dat je een SOA test doet. Ook als je al 2 keer een periodieke  controle hebt gehad. Neem bij twijfel contact op met de GGD of doe de risicocheck.

Waar kan de GGD voor je doen?

Je kunt, ook anoniem, terecht voor:

Naast het reguliere spreekuur zijn er ook inloopspreekuren voor MSM in de avond waar je zonder afspraak terecht kunt. Kom op tijd. We helpen je op volgorde van binnenkomst.
Wij zijn ook regelmatig op locaties buiten de GGD aanwezig, zoals bij sauna’s.
Kijk bij de locaties hiernaast op welke dagen en tijdstippen er een inloopspreekuur is. Als je klachten hebt, neem dan contact op met ons callcenter.

Risico op HIV?

Wanneer je onveilige seks hebt gehad met iemand die (misschien) hiv heeft, loop je zelf ook kans op een hiv-infectie. Met een kuur kun je de kans verkleinen dat jij hiv-positief wordt. Die medicijnkuur heet PEP (Post Expositie Profylaxe). PEP bestaat uit een behandeling van vier weken met hiv-remmers.
Het is belangrijk dat je snel begint: binnen 72 uur nadat je onveilige seks hebt gehad.

Denk je dat je in aanmerking komt voor PEP? Neem snel telefonisch contact met ons op. Zijn wij niet bereikbaar? Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde spoedeisende hulp, bij voorkeur met een hiv behandelcentrum. In regio Limburg is dit het Maastricht Universitair Medisch Centrum.

Spoedvragen over PEP of seksueel geweld?

Bij spoedvragen kunt u van maandag t/m vrijdag tot 16.30 uur ook contact opnemen met  045 850 66 09.
Zijn wij niet meer bereikbaar? Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde spoedeisende hulp of huisartsenpost.

GGD Meets Gay

Met GGD meets Gay is de GGD aanwezig op holebi-feesten in de regio. Ook hier kun je je gratis laten testen op soa en hiv. Je kunt je gratis laten vaccineren tegen hepatitis B en vragen stellen over seksualiteit. Volg ons op

Volg GGD Meets Gay op Twitter
Volg GGD Meets Gay op Facebook
Stuur door

Stuur deze informatie door

stuurartikeldoor

Data