U bevindt zich op:ProfessionalsProjecten en onderzoekenBorderVax

BorderVax

Studie naar vaccinaties over de grens

Vaccinaties kunnen infectieziekten helpen voorkomen. Het is belangrijk voor de GGD Zuid Limburg om te weten hoeveel mensen zijn gevaccineerd. Zuid-Limburg heeft grenzen met Duitsland en België. Dit maakt het voor Zuid-Limburgers gemakkelijker om vaccinaties over de grens te ontvangen. Maar deze vaccinaties worden niet meegeteld bij het bepalen van de vaccinatiegraad. De GGD wil ook begrijpen waarom mensen over de grens gaan voor vaccinaties. Daarom doet de GGD een onderzoek onder inwoners van Zuid-Limburg om een beter beeld te krijgen van vaccinaties over de grens.

*Het onderzoek start op 22 mei 2024

Vertalingen / translations/ Übersetzungen / traductions

Wat kunt u verwachten?

U ontvangt een uitnodiging per post om deel te nemen aan dit onderzoek via een online vragenlijst. In de vragenlijst worden vragen gesteld over vaccinaties voor kinderen, volwassenen en mensen die zwanger zijn. We vragen ook of u regelmatig naar België of Duitsland gaat, bijvoorbeeld voor boodschappen. Daarnaast stellen we enkele vragen over uw persoonlijke situatie.

Meedoen aan het onderzoek is vrijwillig; u beslist zelf of u wilt deelnemen. U kunt op elk moment besluiten om te stoppen met het onderzoek, zonder dat dit nadelige gevolgen heeft.

Welke gegevens gebruiken we?

Er wordt een steekproef getrokken uit de inwoners van negen Zuid-Limburgse gemeenten. Als u in deze steekproef zit, ontvangt u een uitnodiging per post.

De ingevulde gegevens afkomstig uit de vragenlijst kunnen worden gepubliceerd en hergebruikt in ander onderzoek, maar alleen op een manier dat ze niet naar u te herleiden zijn. Dit betreft de volgende gegevens:

  • Uw leeftijd
  • Uw geboortegeslacht
  • Uw geboorteland
  • Het land waar u bent opgegroeid
  • De vier cijfers van uw postcode
  • Uw opleidingsniveau

Uw deelname en privacy

Deelname aan het onderzoek is vrijwillig. U bent niet verplicht om mee te doen. De antwoorden in de vragenlijst worden anoniem verzameld, dit wilt zeggen dat de onderzoeker ook niet weet of u de vragenlijst heeft ingevuld. Daarom kan de onderzoeker uw antwoorden achteraf ook niet verwijderen. Bij vragen kan u contact opnemen met onderzoekvaccinatie@ggdzl.nl.

Meer informatie over privacy en de bescherming van uw persoonsgegevens staat hier.

De functionaris gegevensbescherming houdt binnen de organisatie toezicht op de toepassing en naleving van de AVG. Als u vragen heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens binnen de GGD Zuid-Limburg, kan u contact opnemen met onze Functionaris Gegevensbescherming via: FunctionarisAP@ggdzl.nl.

Looptijd onderzoek

De BorderVax-studie loopt van april 2024 tot en met december 2024.

Deelnemende partners

GGD Zuid Limburg (afdeling Jeugdgezondheidszorg en afdeling Seksuele Gezondheid, Infectieziekten en Milieu) en de Universiteit Maastricht (UM).

Vragen?

Voor meer informatie over het onderzoek kan u contact opnemen met: onderzoekvaccinatie@ggdzl.nl