U bevindt zich op:Over de GGD  GGD Zuid Limburg

GGD Zuid Limburg

De Geneeskundige Gezondheidsdienst Zuid Limburg is een gemeenschappelijke regeling, ingesteld door de 16 gemeenten in Zuid-Limburg. Gemeenten hebben de taak om de belangen op het gebied van publieke gezondheid in hun gemeente te behartigen; zij bepalen het gezondheidsbeleid en voeren hierop regie. De GGD Zuid Limburg adviseert gemeenten, levert data en kennis, verbindt partijen en neemt initiatieven om de gezondheid van de Zuid-Limburgers te verbeteren. Ook zorgt de GGD voor de uitvoering van de wettelijke taken uit de Wet publieke gezondheid en de aanvullende taken die door de gemeenten aan de GGD zijn opgedragen.

Gemeenschappelijke regeling

De 16 Zuid-Limburgse gemeenten hebben hun afspraken over samenwerking voor de GGD vastgelegd in een gemeenschappelijke regeling, de 'statuten' van de GGD. De gemeenschappelijke regeling bepaalt welke taken de GGD uitvoert, hoe het bestuur wordt samengesteld en hoe de financiën worden geregeld.

Heeft u een vraag over onze organisatie? Neem contact op

Organisatiegegevens GGD Zuid Limburg

Btw-nummer: NL816994055B01
Kvk-nummer: 14131474

Toegangsbeleid GGD-locaties

De GGD hanteert een toegangsbeleid voor al haar kantoren en bedrijfsruimten. De belangrijkste huisregels worden ook op elke locatie gecommuniceerd.