U bevindt zich op:BurgersSeksuele gezondheidPsychosociale nazorg abortus

Psychosociale nazorg abortus

Een abortus is voor veel vrouwen en hun eventuele partner een ingrijpende ervaring. Ook als je zeker weet dat je de juiste beslissing hebt gemaakt kan het lastig zijn. Gevoelens van verlies, verdriet, boosheid, schuldgevoel of opluchting na een abortus zijn normaal. Meestal verdwijnen deze gevoelens na een aantal dagen of weken. De omstandigheden waarin je je besluit hebt genomen kunnen van invloed zijn op de abortusverwerking. 

Voor de verwerking is het belangrijk om hierover te praten met anderen. Dit geldt niet alleen voor vrouwen. Ook voor mannen kan het verwerken van de abortus moeilijk zijn. Blijf je last houden van gevoelens of gedachtes die je belemmeren in je dagelijkse functioneren? Dan kunnen wij je helpen.

Bel of mail voor een afspraak Klik hier

Gratis individuele gesprekken bij abortusverwerking

Wij bieden gratis individuele gesprekken aan met verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in zorg rondom een abortus. In deze gesprekken is er aandacht voor jou en de moeilijkheden waar jij tegenaan loopt. In één of meerdere gesprekken kan de gespecialiseerde verpleegkundige jou begeleiden in de verwerking van de abortus.

Je kunt een gesprek plannen op een van onze locaties in Heerlen, Sittard en Maastricht. Of je kiest voor een telefonisch gesprek of beeldbel afspraak.

Bel of mail voor een afspraak Klik hier

Wil je hulp, maar liever geen afspraak?

Naast de individuele gesprekken is er ook de mogelijkheid om zelfstandig een online module te doorlopen die je kan helpen bij het verwerken van de abortus. De online module van Fiom is bedoelt voor vrouwen vanaf 16 jaar die in Nederland wonen. Fiom heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van vrouwen die onbedoeld zwanger zijn en kiezen voor een abortus.

De online begeleiding bestaat uit verschillende onderdelen waar de aandacht ligt op de thema’s spijt, schaamte en verdriet. Bij alle onderdelen krijg je informatie en kun je opdrachten maken die je helpen om met deze gevoelens om te gaan. De keuzehulp is bedoelt om jou te helpen je weer beter te voelen over jezelf en je gemaakte keuze. Je krijgt ook handvaten om de abortus te verwerken en weer positiever naar de toekomst te kijken.

Je wordt gekoppeld aan een hulpverlener van Fiom zodat jij al je vragen kunt stellen. Je doorloopt de module op je eigen tempo. De meeste vrouwen doorlopen de module binnen 3 maanden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Bekijk de online begeleiding van Fiom