U bevindt zich op:Burgers Jeugd en gezin  Jeugdgezondheidszorg

Jeugdgezondheidszorg

De jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en doktersassistenten van de GGD volgen de lichamelijke, geestelijke en sociale ontwikkeling van kinderen van 4 tot 18 jaar. Zij nodigen uw kind regelmatig uit voor onderzoek. Als u vragen hebt over de ontwikkeling van uw kind, kunnen zij u adviseren of doorverwijzen voor verder onderzoek. De onderzoeken vinden plaats in een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), op school of bij de GGD.

Jeugdgezondheidszorg zorgt ook voor het inenten van kinderen tegen de meest voorkomende ziekten die zijn opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma.

Waarvoor kunnen u en uw kind terecht bij de Jeugdgezondheidszorg?

Centrum voor Jeugd en Gezin

De afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD Zuid Limburg werkt nauw samen met andere organisaties binnen het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Het CJG is de plek waar ouders/opvoeders en kinderen/jongeren van 0 tot 23 jaar terecht kunnen met al hun vragen. Samen met het consultatiebureau, maatschappelijk werk en andere deskundigen helpt de GGD ouders en jongeren verder op weg.

Hebt u een vraag of maakt u zich zorgen om uw kind, dan kunt u een afspraak maken voor een gesprek met een van onze medewerkers.

Bel of mail ons Contact