Alle belangrijke partijen (bijvoorbeeld politie, brandweer, GHOR en Arriva) worden dan op de hoogte gebracht van het evenement en kunnen adviezen geven. De GGD geeft advies over hygiëne en infectiepreventie. De organisator moet zich houden aan de eisen in de vergunning en is verantwoordelijk voor het hygiënisch werken op het evenement.

Advisering hygiëne en infectiepreventie

De organisator van een evenement dient te voldoen aan de eisen zoals beschreven in het basisadvies hygiëne en infectiepreventie. Denk hierbij aan adviezen over het bereiden van voedsel, sanitaire voorzieningen of legionellapreventie. In de volgende gevallen dient de organisator aanvullende maatregelen te treffen:

Waarom hygiëne en infectiepreventieve maatregelen?

Waarom hygiëne en infectiepreventieve maatregelen?

Soms kan een ziekteverwekker (zoals een virus of bacterie) zorgen voor meerdere zieke mensen in een korte tijd, ook wel een 'uitbraak' genoemd. Bij evenementen is het mogelijk dat infectieziekten uitbreken. Dat kan komen doordat mensen elkaar rechtstreeks besmetten, maar het kan ook zijn dat bepaalde voorzieningen (zoals horeca, sanitair of de omgeving) de bron zijn van de uitbraak. Wanneer deze voorzieningen niet schoongemaakt worden en daarna ook nog naar andere evenementen gaan kunnen daar ook uitbraken ontstaan.

Tatoeëren of piercen op een evenement

Tatoeëren of piercen op een evenement

Vindt er tatoeëren of piercen plaats op het evenement? Dan is een vrijstelling van de vergunningplicht nodig. Vraag deze minimaal twee maanden van tevoren aan. De aanvraag kan via deze pagina worden ingediend. De GGD controleert of het evenement aan de voorwaarden voldoet. Als dat nodig is, worden er aanvullende afspraken gemaakt.

Meer informatie over de voorwaarden: