U bevindt zich op:Burgers Seksuele gezondheid  Jongeren tot en met 24 jaar

Jongeren tot en met 24 jaar

Jongeren tot en met 24 jaar kunnen 1 x per jaar kosteloos bij de GGD terecht voor soa-testen. Neem contact op als je klachten hebt, gewaarschuwd bent voor een soa of om een andere reden verhoogd risico hebt gelopen op soa. Doe dit ook als je wel al eerder dit jaar een test hebt gedaan. Je huisarts of ouders krijgen hier geen informatie over. Maak telefonisch een afspraak voor een soa-test.

Bel direct voor een afspraak Een afspraak maken

Soa-consult via webcam of smartphone

Jongeren met vragen over seksualiteit en soa’s kunnen ook via hun smartphone of webcam op gesprek komen.

Bel het call-centrum: de doktersassistente bespreekt met je of je vraag geschikt is om online te beantwoorden. Je krijgt dan een mail met een link en instructies voor het online consult via een beveiligd programma. Je logt in op de afgesproken tijd en komt terecht in de virtuele wachtkamer waar je al een vragenlijst kunt invullen. De verpleegkundige haalt je op en het consult start. Voor alle duidelijkheid: tijdens een webcamconsult hoef je nooit lichaamsdelen te laten zien. Alles wat tijdens dit consult verteld wordt blijft binnen de virtuele ruimte. Als dat nodig is, krijg je een soathuistest toegestuurd.

Heb je vragen over seks, seksualiteit of anticonceptie?

Neem contact met ons op als je vragen of problemen hebt op het gebied hebt van seks, seksualiteit of anticonceptie. Je kunt je vraag ook via e-mail stellen.

Jongerenspreekuur

Naast onze gewone spreekuren hebben wij elke donderdag avond tussen 16.30 en 18.30 uur een speciaal spreekuur voor jongeren. De ene week is dit spreekuur in Heerlen en de andere week in Maastricht. Ook voor dit spreekuur moet je een afspraak maken.