U bevindt zich op:Burgers Seksuele gezondheid  Jongeren tot en met 24 jaar

Jongeren tot en met 24 jaar

Jongeren tot en met 24 jaar kunnen 2 x per jaar kosteloos bij de GGD terecht voor soa-testen. Neem contact op als je klachten hebt, gewaarschuwd bent voor een soa of om een andere reden verhoogd risico hebt gelopen op soa. Doe dit ook als je wel al eerder dit jaar een test hebt gedaan. Je huisarts of ouders krijgen hier geen informatie over. Maak telefonisch een afspraak voor een soa-test.

Bel direct voor een afspraak Een afspraak maken

Soa-consult via webcam of smartphone

Jongeren met vragen over seksualiteit en soa’s kunnen ook via hun smartphone of webcam op gesprek komen.

Bel het call-centrum: de doktersassistente bespreekt met je of je vraag geschikt is om online te beantwoorden. Je krijgt dan een mail met een link en instructies voor het online consult via een beveiligd programma. Je logt in op de afgesproken tijd en komt terecht in de virtuele wachtkamer waar je al een vragenlijst kunt invullen. De verpleegkundige haalt je op en het consult start. Voor alle duidelijkheid: tijdens een webcamconsult hoef je nooit lichaamsdelen te laten zien. Alles wat tijdens dit consult verteld wordt blijft binnen de virtuele ruimte. Als dat nodig is, krijg je een soathuistest toegestuurd.

Vragen over seks?

Vragen over seks?

Veel mensen hebben vragen over seksualiteit of ervaren problemen. Bij de GGD kunnen jongeren tot en met 24 jaar gratis terecht voor een gesprek, bijvoorbeeld wanneer je pijn tijdens het vrijen hebt, erectieproblemen of orgasme problemen.
Ook kun je bij de GGD terecht met vragen over o.a. anticonceptie en geaardheid. Alles wordt vertrouwelijk besproken.
Vindt je de stap naar de GGD nog te groot? Op www.sense.info kun je dagelijks anoniem chatten met een verpleegkundige van de GGD.
Kijk ook eens op de pagina Alles over seks voor jongeren.

Jongerenspreekuur

Naast onze gewone spreekuren hebben wij elke donderdag avond tussen 16.30 en 18.30 uur een speciaal spreekuur voor jongeren. De ene week is dit spreekuur in Heerlen en de andere week in Maastricht. Ook voor dit spreekuur moet je een afspraak maken.