U bevindt zich op:Burgers Vaccinatie

Vaccinatie is een goede manier om kinderen en volwassenen te beschermen tegen ernstige, besmettelijke ziekten. De GGD is voorstander van vaccineren: door een vaccinatie bescherm je jezelf, maar ook anderen, tegen de ernstige gevolgen van infectieziekten. Daarnaast worden door te vaccineren uitbraken voorkomen.

Vaccinatie Monkeypox-virus

Vaccinatie Monkeypox-virus

De GGD vaccineert de volgende risicogroepen tegen het Monkeypox-virus: 

  • MSM, transgenders en MSM-sekswerkers die deelnemen aan de landelijke HIV PrEPpre-expositie profylaxisis-regeling en degenen die hiervoor op de wachtlijst staan.
  • MSM, transgenders en MSM-sekswerkers met hiv, die het hoogste risico hebben op een soa (seksueel overdraagbare aandoening) en daarmee op Monkeypox. 
  • MSM, transgenders en MSM-sekswerkers die bij de Centra Seksuele Gezondheid (CSG) bekend zijn en die het hoogste risico hebben op een soa en daarmee op Monkeypox.

Persoonlijke uitnodiging voor vaccinatie

Degenen die in aanmerking komen voor een Monkeypox vaccinatie, hebben inmiddels de uitnodiging ontvangen en de eerste vaccinatie gekregen. In september is de 2e vaccinatie ronde gestart. Daarnaast wordt er momenteel nog een selecte groep mannen persoonlijk uitgenodigd voor een eerste vaccinatie die binnen de doelgroep vallen, maar nog geen uitnodiging ontvangen hadden in augustus.

Mensen die geen uitnodiging ontvangen komen momenteel niet in aanmerking voor vaccinatie tegen Monkeypox.

Meer informatie