U bevindt zich op:BurgersSeksuele gezondheidDrugs & seks

Drugs & seks

  • Gebruik je wel eens drugs voor of tijdens de seks?
  • Wil je meer informatie over de drugs die je gebruikt?
  • Wil je meer informatie over het beperken van gezondheidsklachten door drugs?
  • Welke rol hebben drugs in jouw seksleven? Wil je hier eens over praten met iemand? 
  • Wil je meer controle over je drugsgebruik tijdens de seks en kun je hierbij ondersteuning gebruiken?

Dit kan tijdens gratis gesprekken met een deskundige op het gebied van drugs.

Wat is Control@Chems?

Drugs worden vaak tijdens de seks gebruikt om seksueel plezier te vergroten, maar het gebruik ervan hangt ook samen met gezondheidsrisico’s. Drugsgebruik tijdens seks wordt vaker chemseks genoemd. Chemseks hoeft niet voor iedereen een probleem te zijn, maar het beperken en eventuele behandeling van gezondheidsklachten is belangrijk. Daarom biedt het Centrum Seksuele Gezondheid van de GGD Zuid Limburg in samenwerking met de preventie afdeling van Mondriaan vijf gratis gesprekken aan met een deskundige. Dit aanbod heet Control@Chems.

Je krijgt één tot vijf gratis gesprekken met een deskundige op het gebied van drugs. Deze deskundige heeft ruime kennis over drugsgebruik in een seksuele context. De gesprekken worden aangepast aan de vragen waar jij mee zit.

In de gesprekken komen bijvoorbeeld de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe kun je gezondheidsproblemen door drugs beperken?
  • Welke rol hebben drugs in jouw seksleven?
  • Welke keuzes maak je en ben je tevreden met deze keuzes?
  • Waar vind ik geschikte informatie of hulp?

Voor wie?

Alle cliënten die het Centrum Seksuele Gezondheid van de GGD Zuid Limburg bezoeken, bijvoorbeeld voor een soa-test, mogen gratis gebruik maken van dit zorgaanbod.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden tijdens je reguliere bezoek aan het Centrum Seksuele Gezondheid bij je verpleegkundige. De deskundige neemt dan contact met je op.

Ook als je vragen hebt over Control@Chems, kun je deze tijdens je bezoek stellen aan de verpleegkundige.

Achtergrondinformatie drugsgebruik tijdens seks

Drugs worden vaak tijdens seks gebruikt om seksueel plezier te vergroten, maar gebruik ervan hangt ook samen met gezondheidsrisico’s. Drugsgebruik tijdens seks wordt vaker chemseks genoemd. Chemseks hoeft niet voor iedereen een probleem te zijn, maar het beperken van gezondheidsproblemen is belangrijk. Daarom biedt het centrum seksuele gezondheid van de GGD in samenwerking met de preventie afdeling van Mondriaan vijf gratis gesprekken aan met een deskundige. Dit aanbod heet Control@Chems.