U bevindt zich op:BurgersGezondheidsmonitorsGezondheidsmonitor Kinderen 2023

Gezondheidsmonitor Kinderen 2023

Vanaf 10 oktober 2023 voert GGD Zuid Limburg in opdracht van de gemeente Beekdaelen, Eijsden-Margraten, Heerlen en Stein de GGD Kindmonitor 2023 uit. Dit is een onderzoek naar de gezondheid en welzijn van kinderen tot 12 jaar. Ouders/verzorgers worden uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen over verschillende onderwerpen, zoals gezondheid, leefstijl, vrije tijd en school. Wat vinden ouders/verzorgers bijvoorbeeld van de gezondheid van hun kind? Hebben kinderen genoeg mogelijkheden om buiten te spelen?

De GGD Zuid Limburg voert de Kindmonitor uit tussen half oktober en begin december.

Waarom dit onderzoek?

Met de resultaten kunnen onder andere gemeenten en scholen nog gerichter werken aan de omgeving en gezondheid van kinderen. Mede op basis van de resultaten van de Kindmonitor ontwikkelen gemeenten lokaal gezondheidsbeleid. Daarnaast kunnen scholen met de antwoorden verbeteringen doorvoeren op het gebied van gezondheid. De resultaten van dit onderzoek zijn halverwege 2024 beschikbaar.

Hoe verloopt het onderzoek?

Ongeveer 6500 ouders/verzorgers van kinderen worden willekeurig uitgenodigd om mee te doen aan het onderzoek. De vragenlijst hoort ingevuld te worden voor het geadresseerde kind in de uitnodiging. Dit kan online of schriftelijk. Ouders/verzorgers die geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen niet meedoen aan dit onderzoek.

Deelname is vrijwillig. We kunnen ons goed voorstellen dat er omstandigheden zijn waarbij het verzoek tot deelname niet gelegen komt. Om een goed beeld te verkrijgen is het wel belangrijk dat zoveel mogelijk ouders/verzorgers meedoen.

Hoe zit het met de privacy?

De GGD voldoet voor dit onderzoek aan de AVG wet- en regelgeving. De verzamelde gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en verwerkt. De onderzoeksgegevens worden niet gekoppeld aan naam en adres (NAW-gegevens). Daardoor is het niet mogelijk te zien wie welke antwoorden heeft gegeven. De gegevens worden alleen voor statistieken gebruikt. Na afloop van het onderzoek worden alle naam- en adresgegevens vernietigd. Meer informatie over hoe wij omgaan met de privacy van de deelnemers staat in onze privacyverklaring.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de GGD Kindmonitor 2023? Kijk dan bij de veelgestelde vragen op onze website. U kunt ook contact opnemen met Research 2Evolve, zij voeren het onderzoek voor ons uit, via onderzoek@r2e.nl of 0800-333 3300 (elke werkdag gratis bereikbaar 09:00 – 17:00 uur).