U bevindt zich op: Home /Burgers / Infectieziekten en hygiëne

Infectieziekten en hygiëne

Infectieziekten en hygiëne

Mensen kunnen op allerlei manieren een besmettelijke ziekte oplopen. De GGD Zuid Limburg probeert het risico zo veel mogelijk te beperken door het geven van goede voorlichting en vaccinaties en het doen van inspecties.

Infectieziektebestrijding

Infectieziekten worden overgedragen van mens op mens of van dier op mens, maar ook vanuit de omgeving.  De GGD adviseert en neemt maatregelen om verdere verspreiding tegen te gaan.

Reisvaccinaties en bedrijfsvaccinaties

Reist u naar een land waar veel besmettelijke ziekten voorkomen of brengt uw beroep een verhoogd risico op een infectieziekte met zich mee? Dan kan vaccinatie verstandig zijn.

Tatoeages, piercings en permanente make-up

Laat een tatoeage, piercing of permanente make-up uitsluitend bij een studio zetten die hygiënisch werkt. Een studio met een vergunning is door de GGD gecontroleerd en voldoet aan de hygiëne- en veiligheidsvoorschriften.

Tuberculosezorg

Tuberculose is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door de tbc-bacterie. De meest voorkomende vorm van tuberculose is longtuberculose. Deze vorm kan besmettelijk zijn. Het team tuberculosezorg van de GGD doet onder andere onderzoek naar de bron van een besmetting en vaccineert bepaalde groepen reizigers en kinderen van migranten.

Stuur door

Stuur deze informatie door

stuurartikeldoor

Data