U bevindt zich op:Nieuws

Laatste kans coronaprik 2023

01 december 2023

Haal nog t/m 23 december je laatste prik. Vanaf 4 december is prikken zonder afspraak mogelijk.

De corona najaarscampagne die op 2 oktober jl. van start is gegaan komt bijna tot een eind. Mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden hebben nog tot en met 23 december de kans om deze prik te halen. Met de winter op komst is het extra belangrijk mensen met een kwetsbare gezondheid te beschermen. Wil jij of iemand in je omgeving nog gebruik maken van deze last minute optie? Haal de prik bij een van de vaccinatielocaties in Zuid-Limburg.

Waarom een coronaprik dit najaar?

Met een coronaprik in het najaar ga je beter beschermd de winter tegemoet. Hoewel het coronavirus het hele jaar door kan opleven, zullen de gevolgen van de ziekte waarschijnlijk groter zijn in de winterperiode. Dat komt o.a. omdat virussen (zoals verkoudheid en griep) zich gedurende de winter sneller verspreiden.

Recente cijfers van het RIVM tonen aan dat de kans op een ziekenhuisopname door corona ruim 75% lager is, wanneer gevaccineerde 60-plussers een herhaalprik halen.

Heb jij de coronaprik al gehaald?

Ben jij 60 jaar of ouder, werkzaam in de zorg, zwanger of word je uitgenodigd voor de griepprik? Dan is het mogelijk dit najaar een coronaprik te halen. In Limburg haal je nog t/m 23 december een coronaprik. Zwangeren en mensen met een verwijzing van een medisch specialist kunnen in 2024 nog wel een coronaprik halen.

Bescherm jezelf en anderen, maak een afspraak voor een coronavaccinatie

Omdat de najaarsronde eind december stopt, is het belangrijk om op tijd een afspraak te maken. In de komende weken zijn sommige locaties al minder vaak geopend, of gaan sluiten. Hoe eerder je de afspraak maakt, hoe groter de kans op een afspraak bij jou in de buurt.

Op www.ggdzl.nl/coronavaccinatie is te zien waar, wanneer en hóe de coronaprik te halen is. Het maken van een afspraak kan gemakkelijk en snel via www.planjeprik.nl of door te bellen naar 0800-7070. Vanaf 4 december is ook prikken zonder afspraak mogelijk. Meer hierover lees je op onze website of social media kanalen.

Behoor je tot de groep niet-mobiele thuiswonenden en ben je niet in staat om (eventueel met hulp) een van de vaccinatielocaties te bereiken? Dan heb je tot en met 8 december de tijd om een verzoek tot thuisvaccinatie in te dienen. Je belt hiervoor naar 0800-2077.