U bevindt zich op:Nieuws

Doe mee met Stoptober 2023

18 september 2023

Stoptober gaat weer van start!

Voor het tiende jaar op rij roepen we rokers in Nederland op om vanaf 1 oktober gedurende 28 dagen te stoppen met roken. Stoppen met roken kan lastig zijn. Toch weten we uit ervaring dat het kan. Zelfs als u heel veel rookt of al heel lang rookt. Maar liefst 80% van de rokers wil graag stoppen, maar weet vaak niet wanneer het beste moment is. Door een landelijk stopmoment in te lassen, staan stoppers er niet alleen voor. Een periode van 28 dagen is overzichtelijk en maakt het aantrekkelijk voor rokers om mee te doen. En wist u dat na 28 dagen de kans groter is gestopt te blijven?

Gratis app

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich vanaf september inschrijven via de website www.stoptober.nl. Vanaf 21 september is ook de gratis app te downloaden die dagelijks steun biedt. De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober 2023.

De Stop Show

Zaterdag 30 september vindt de grote Stop Show plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het wordt een boeiende mix van informatie rondom het stoppen met roken en entertainment. Met optredens van niemand minder dan Gerard Joling en voormalig ambassadeur Eva Simons, en praktische tips en tricks van een team van specialisten. Aan het eind van de show zal door alle deelnemers – samen met de bekende ambassadeurs van dit jaar – gezamenlijk de laatste sigaret worden uitgedrukt.

Wilt u kans maken op gratis kaartjes voor deze Stop Show op 30 september? Stuur dan een mail voor 26 september naar rookvrij@ggdzl.nl. Zet kort in de mail erbij waarom u graag bij deze Stop Show wilt zijn. Niet gewonnen? Dan is het ook mogelijk om kaartjes te kopen op www.stoptober.nl.

De Stopcast

Ook is er een podcastserie te beluisteren met leuke en interessante gesprekken die stoppers kunnen inspireren en helpen. In de podcast spreken onder andere longarts Wanda de Kanter, staatssecretaris Maarten van Ooijen, BBB-lijsttrekker Caroline van der Plas, verslavingsartsen en oud-ambassadeurs Tim Coronel, Arno Kantelberg en Eva Simons. Daarnaast zijn ook de bekende ambassadeurs van dit jaar te horen.
De podcast is te beluisteren op www.stoptober.nl en via diverse podcast kanalen zoals Apple Podcast, Google Podcast en Overcast.

Samen stoppen doet wonderen. Stop ook mee! Ga naar www.stoptober.nl om u aan te melden en maak gebruik van de gratis tips en steun!