U bevindt zich op:BurgersJeugd en gezinZwangerStevig Ouderschap

Stevig Ouderschap

Wanneer je zwanger bent of pas een kind hebt gekregen, komt er veel op je af. Dat je daarbij vragen hebt is heel normaal. Meestal kun je deze vragen stellen aan mensen om je heen, aan de verloskundige of op het consultatiebureau. Maar soms heb je meer nodig. Dat kan te maken hebben met je eigen omstandigheden of met je eigen jeugd.

Wat is Stevig Ouderschap?

Wat is Stevig Ouderschap?

Bij Stevig Ouderschap (Prenataal) is er tijd om gesprekken te hebben over de verwachtingen en uitdagingen van het (aanstaande) ouderschap en over opvoeding. Vooral als je opziet tegen het (aanstaande) ouderschap, of als je je zorgen maakt over je relatie, jouw rol als moeder (en/of vader) of de toekomst van je kind. De speciaal opgeleide jeugdverpleegkundige luistert naar je en denkt met je mee. Ze geeft eventueel advies en kijkt samen met jou naar oplossingen voor mogelijke problemen.

Huisbezoeken

Huisbezoeken

Als je meedoet met Stevig Ouderschap, komt de jeugdverpleegkundige ongeveer zes keer bij je op huisbezoek. Zij maakt een eerste afspraak als je kind ongeveer 6 weken oud is. Als je dat prettig vindt, komt zij bij 3 maanden, 6 maanden, 9 maanden, 12 maanden en 18 maanden. Maar als je in het begin vaker contact zou willen of misschien juist als je kind wat groter is, is dat ook mogelijk. Jij bepaalt de planning van het programma.

Wil je graag al tijdens je zwangerschap hulp ontvangen? Bij Stevig Ouderschap Prenataal krijg je tijdens de zwangerschap al ongeveer vier huisbezoeken van de jeugdverpleegkundige. De eerste keer is als je 16 weken zwanger bent. Daarna komt zij, als je dat prettig vindt, rond de 24e, 30e en 36e week van je zwangerschap. Natuurlijk kan je ook later in je zwangerschap nog beginnen met de huisbezoeken.

Aanmelden Stevig Ouderschap

Wil je graag tijdens of na je zwangerschap gebruik maken van het programma Stevig Ouderschap? Informeer dan bij je verloskundige of neem rechtstreeks contact op met Jeugdgezondheidszorg Zuid-Limburg. 

  • Meld je aan door te mailen naar stevigouderschap@ggdzl.nl 
  • Na het ontvangen van jouw e-mail, nemen we contact met je op om samen te kijken of het programma bij jou en je situatie past 
  • Deelname aan het programma Stevig Ouderschap is gratis en vrijwillig

Vragen

Vind je het prettig om eerst enkele vragen te stellen? Dat kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar stevigouderschap@ggdzl.nl of bel met de coördinatoren in jouw regio: 

  • Maastricht Heuvelland, Cindy Udo: 06-81465300
  • Parkstad, Reina Hettinga: 06-18353345
  • Westelijke Mijnstreek, Sylvia Knoops: 06-22862484