U bevindt zich op:Nieuws

Lancering magazine Spring Mee!

11 juni 2024
Afbeelding met een cover van een magazine en een opengeslagen pagina van een magazine met tekst in een rondje: lees nu! en tekst onderin met 'Vol met tips en inspiratie voor een Gezonde Kinderopvang'

Voor de Gezonde Kinderopvang in Zuid-Limburg.

Binnen de kinderopvang is het besef diep geworteld: de gezondheidsachterstand in Zuid-Limburg vraagt om actie: een trendbreuk. Het doorgeven van een ongezonde levensstijl van generatie op generatie is een patroon dat doorbroken moet worden. Daarom is de lancering van het magazine Spring Mee! een mijlpaal in de inzet voor een gezondere generatie.

Lerend Netwerk Gezonde Kinderopvang

In 2022 hebben GGD Zuid Limburg, Universiteit Maastricht, Humankind, MIK Kinderopvang & Spelenderwijs, Spelentère Peuterspeelzaalwerk, Flow Kinderopvang en Peuteropvang Heerlen de handen ineengeslagen om de Gezonde Kinderopvang in Zuid-Limburg te versterken. Dit resulteerde in het Lerend Netwerk, een platform waar kennis gedeeld wordt om van elkaar te leren. 

Het Lerend Netwerk heeft samen Spring Mee! ontwikkeld. Een magazine vol inspiratie en praktische tips voor de Gezonde Kinderopvang. Samen doorbreken we ongezonde trends en zetten we in op een gezondere generatie. Alle kinderopvang- en gastouderlocaties in Zuid-Limburg zullen een exemplaar ontvangen, de online versie is op de website van Trendbreuk te bekijken.