U bevindt zich op:Nieuws

Goed voorbereid op reis

02 juli 2024
Vliegtuig in de wolken

De komende weken gaan miljoenen Nederlanders op vakantie in het binnen- en buitenland.

Hoe zorg je ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat? Lees onderstaande tips en ga wijs op reis.

Reisvaccinaties

Ga je naar een (sub)tropische bestemming dan is een goede voorbereiding extra belangrijk. Let op: ook minder verre bestemmingen kunnen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Check daarom altijd of er voor je bestemming reisvaccinaties nodig zijn.

Bescherming tegen de zon

De zon straalt Uv-straling uit, wat kan leiden tot huidkanker. Bescherm jezelf daarom door regelmatig zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor aan te brengen. Zelfs in de schaduw is dit belangrijk. Vergeet ook niet om je kinderen in te smeren met minimaal factor 50. Herhaal dit om de 2 uur. Graag meer informatie? Bezoek dan: https://ggdleefomgeving.nl/zomer-en-hitte/tips-voor-in-de-zon/

Voor het eerst alleen op reis

Veel jongeren gaan na hun examens voor het eerst alleen op pad en kiezen daarbij ook vaak verre bestemmingen. De combinatie van zon, alcohol en drugs én de ontspannen sfeer zorgt er soms voor dat je meer risico’s neemt. Hiermee verhoog je ook de kans op een soa. Wees voorbereid en neem condooms mee op reis.

Natuurlijk wil je gewoon kunnen genieten van je reis. Houd daarom rekening met de omstandigheden in het land waar je bent, zoals hitte en veilig eten op vakantie. Zo blijf je gezond tijdens je reis en kom je ook gezond weer thuis.