U bevindt zich op:Nieuws

De vernieuwde Gezondheids-atlas is live

28 februari 2024

Neem een kijkje!

De GGD Zuid-Limburg presenteert de resultaten van grootschalige vragenlijstonderzoeken bij Jeugd en Volwassenen-Ouderen op de Gezondheidsatlas Zuid-Limburg. Deze onderzoeken leveren waardevolle informatie op over onderwerpen zoals overgewicht, roken, alcoholgebruik, gebruik van zorg, gezonde leefomgeving, armoede, mentale gezondheid, eenzaamheid. Door deze gegevens te vergelijken met voorgaande jaren, ontstaat inzicht in gezondheidstrends. Al sinds 2017 presenteert de GGD Zuid-Limburg gegevens op de Gezondheidsatlas. En nu, met de recente update, is deze omgeving nog gebruiksvriendelijker geworden. Bekijk de nieuwste inzichten en trends in gezondheid en welzijn in onze regio!

Bron van informatie

Op deze website presenteert de GGD Zuid-Limburg betrouwbare cijfers en informatie over de gezondheid en het welzijn van de inwoners van Zuid-Limburg. De informatie is (waar mogelijk) beschikbaar voor de 16 gemeenten, de regio Zuid-Limburg, de provincie Limburg en heel Nederland. De Gezondheidsatlas is er voor iedereen die inzicht wil krijgen in de gezondheid en het welzijn van de inwoners van Zuid-Limburg, en in het bijzonder voor gemeenten en professionals. De informatie is geschikt voor beleidsvorming, advisering en verantwoording, onderzoek, subsidieaanvragen of gewoon ter inspiratie.

Op de vernieuwde Gezondheidsatlas is het nog eenvoudiger om gezondheidsinformatie te vinden. 

Constant in ontwikkeling

Dit is de eerste oplevering van de vernieuwde versie van de Gezondheidsatlas. De atlas wordt voortdurend geactualiseerd en doorontwikkeld.  Zo blijft u moeiteloos op de hoogte van het laatste nieuws en de meest recente resultaten van de Gezondheidsmonitors. Maar er wordt ook graag ingespeeld op de behoefte van gemeenten en professionals om relevante data beschikbaar te stellen. Heeft u een specifieke vraag hierover? Neem dan contact op.