U bevindt zich op:Coronavirus Informatie voor zorgprofessionals

Informatie voor zorgprofessionals

Voorrang zorgpersoneel

Zorgprofessionals krijgen prioriteit bij de coronatesten. Bekijk de website van Rijksoverheid.nl voor de criteria en controleer of u in aanmerking komt voor testen met prioriteit.

Landelijk Coronatest Prioriteitsnummer

Komt u in aanmerking voor prioritair testen? Maak een afspraak via het landelijke Coronatest Prioriteitsnummer:

0800 - 8101

Landelijke afsprakenlijn

Komt u niet in aanmerking voor prioritair testen? Maak dan online een afspraak via www.coronatest.nl of bel met de landelijke afsprakenlijn:

0800 - 1202

Volgorde COVID-19 vaccinaties

Volgorde COVID-19 vaccinaties

Bent u als professional betrokken bij de uitvoering van de COVID-19-vaccinatie? Op de website van het RIVM staat alle informatie voor uitvoerders.

Een uitnodiging voor vaccinatie ontvangt u via uw werkgever. Daarna kunt u telefonisch een afspraak maken bij onze Corona Informatielijn. In een later stadium kan dat ook digitaal. De afspraak wordt direct voor twee prikken gemaakt. Tussen de twee prikken zitten drie weken. Dat is noodzakelijk bij het Pfizer-vaccin.

Meer informatie

COVID19-Kennisplatform voor professionals

COVID19-Kennisplatform voor professionals

Als aanvulling op onze reguliere informatieverstrekking is op 14 april 2020 het ‘COVID-19 kennisplatform’ ingericht. Dit is een samenwerking tussen de GGD Zuid Limburg, Limburgs Infectiepreventie & ABR zorgNetwerK (LINK) en Siilo. De informatie op dit platform wordt dagelijks bijgewerkt.

Wat biedt het COVID-19 kennisplatform?

  • Adequate en snelle beantwoording van uw COVID-19 gerelateerde vragen.
  • Gebruiksvriendelijke, goed toegankelijke actuele en feitelijke informatie voor professionals.
  • Zicht op in behandeling zijnde vragen.
  • Regionaal steunpunt voor advies voor zorgprofessionals ook wanneer er landelijk nog geen antwoord is op bepaalde vraagstukken.
  • Identificatie van nepnieuws.
  • Informatie en handelingsperspectieven op maat gericht op de praktijk.

Voor wie is het platform?

Zorgprofessionals in de sectoren VVT, gehandicaptenzorg, huisartsenzorg, apotheken, ziekenhuis, GGZ en herstelzorg.

Inloggen op COVID-19 kennisplatform

Op de homepage van www.limburgink.nl kunt u klikken op ‘COVID-19 kennisplatform’. U logt in en komt op de pagina waar alle vragen en antwoorden verzameld en gegroepeerd zijn naar professie en thema’s. Zorgprofessionals hebben de inloggegevens per brief ontvangen.

Siilo: voor intercollegiaal contact

Siilo: voor intercollegiaal contact

Voor medische vragen kunnen huisartsen, artsen verstandelijk gehandicapten, specialisten ouderengeneeskunde, apothekers, medisch specialisten, arts microbiologen en artsen infectieziekten terecht in de beveiligde en afgeschermde omgeving siilo. De gestelde vragen worden beantwoord door een arts infectieziektenbestrijding of deskundige infectieziektenpreventie. Indien u direct reactie wilt, adviseren we u om te bellen naar het telefoonnummer voor professionals van de GGD of de Corona informatielijn van de GGD.

Vanuit de siilo-app kunt u tevens naar de veel gestelde vragen gaan. Deze worden bijgehouden op het kennisplatform COVID-19. U vindt hier een uitgebreid overzicht van vragen met de meest actuele antwoorden. Vragen die in de siilo-app worden gesteld worden ook aan de veel gestelde vragen op het kennisplatform toegevoegd.

Lid worden van de Limburgse siilo omgeving

Wilt u lid worden van de Limburgse siilo omgeving? Klik op deze link https://www.siilo.com/nl/ggd-limburg en scan de QR code die op uw scherm verschijnt. Heeft u nog geen siilo account? Klik dan ook op bovenstaande link, maak een account aan en scan de QR code.

Meer informatie

Meer informatie

Heeft u vragen over het COVID-19 platform of siilo?

Neem contact op met Simone Schoffeleers, netwerkcoördinator LINK,

06 - 50 03 98 46

link@nazl.nl

Samenwerking met GHOR

Voor informatie en het onderling delen van plannen, procedures, kennis en ervaring op het gebied van crisismanagement en crisiscommunicatie in Zuid Limburg is de besloten samenwerkingsruimte van de GHOR Zuid-Limburg het centrale punt.

Crisiscoördinatoren en communicatiefunctionarissen van de zorginstellingen in Zuid-Limburg zijn hierbij aangesloten. Heeft u hierover vragen stuur dan een e-mail naar acghor@ggdzl.nl

Op de website van GGD GHOR Nederland vindt u meer informatie over het testen op COVID-19 door de GGD'en in Nederland.