U bevindt zich op:Professionals Seksuele gezondheid Training Sekswijzer  Sekswijzer Voortgezet onderwijs

Sekswijzer Voortgezet onderwijs

Doet u ook aan seks, mevrouw?
Dat kan zomaar een vraag van één van uw leerlingen zijn. Hoe gaat u daar als leerkracht mee om? Tijdens de gratis training Sekswijzer van de GGD Zuid Limburg leert u hoe u in de klas op een goede en prettige manier aandacht besteedt aan relaties en seks.

Seksueel gezond gedrag bevorderen

Zuid-Limburgse jongeren zijn kwetsbaar op het gebied van seksuele gezondheid, blijkt uit onderzoek van de GGD Zuid Limburg (PDF, 2.2 MB). Ze lopen een groot risico op soa, er zijn relatief veel tienerzwangerschappen en veel jongeren hebben te maken met een vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag of seksueel geweld. Een belangrijke oorzaak van hun seksuele ongezondheid is een gebrek aan kennis en vaardigheden.

Goede voorlichting op school bevordert seksueel gezond gedrag van jongeren. Daarom is het goed om regelmatig aandacht te besteden aan seksualiteit. En dan moet het niet alleen over veilig vrijen gaan, maar ook over wat er in je lichaam verandert in de puberteit, over hoe je met relaties omgaat en over het aangeven van grenzen en het respecteren van de grenzen van een ander.

Meningen over Sekswijzer

Daphne Kevers, mentor gymnasium 1

'Sinds ik de training Sekswijzer heb gedaan voel ik me veel meer op mijn gemak als ik met leerlingen over seksualiteit praat.'

Sandra Meissner, trainer Sekswijzer GGD Zuid Limburg

'Veel leerkrachten weten niet goed hoe ze moeten reageren op de intolerantie van jongeren als het over 'andere' vormen van seksualiteit gaat. Ze vinden het dan ook fijn dat we hier in de training aandacht aan besteden.'

Training

U kunt zich per e-mail aanmelden voor een training op uw school.

Op uw school

Een training op uw school is alleen mogelijk als er minimaal 8 personen deelnemen.

Meer weten of aanmelden?

Meer weten of aanmelden?

088 - 880 5070