U bevindt zich op:ProfessionalsProjecten en onderzoekenSeks onder je 25e 2017

Seks onder je 25e

Hoe staat het met de seksuele gezondheid van jongeren in Nederland? Deze vraag staat centraal in het landelijk onderzoek ‘Seks onder je 25e’. In 2017 is het onderzoek uitgevoerd onder ruim 20.000 jongeren tussen de twaalf en vijfentwintig jaar, waaronder ruim 5.000 jongeren in Limburg.
Het onderzoek leverde veel informatie op over de ervaringen van jongeren op het gebied van liefde, seks en alles wat hiermee te maken heeft.

Seksuele gezondheid van jongeren in Limburg

In september 2018 hebben GGD Zuid-Limburg en GGD Limburg-Noord gezamenlijk een factsheet gepubliceerd over de seksuele gezondheid van de Limburgse jongeren. De gegevens zijn gebaseerd op de uitkomsten van het onderzoek ‘Seks onder je 25e’ uit 2017. Op basis van deze gegevens kan een regionaal preventiebeleid en gerichte preventie-activiteiten worden ontwikkeld om de seksuele gezondheid van Limburgse jongeren te bevorderen.

Projectinformatie

Projectinformatie

  • Samenwerking:  Rutgers, Soa Aids Nederland, GDD’en, het RIVM en het CBS hebben samengewerkt om de seksuele gezondheid van Nederlandse jongeren in kaart te brengen.
  • Looptijd: in 2016 is het verzamelen van gegevens gestart. In 2017 zijn de landelijke gegevens gepubliceerd en in 2018 zullen de regionale cijfers bekend worden gemaakt.
  • Financiering: het project wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 

Wilt u meer weten over het onderzoek?

Wilt u meer weten over het onderzoek?

Kiki op den Camp, medewerker afdeling SIM, Unit Seksuele Gezondheid

088 - 880 54 11

Kiki.opdencamp@ggdzl.nl