U bevindt zich op:Professionals Infectieziekten Bestrijding infectieziekten  Informatie voor zorgprofessionals

Informatie voor zorgprofessionals

Testbeleid zorgmedewerkers

Alle zorgmedewerkers die directe zorg verlenen aan cliënten en klachten hebben, komen in aanmerking voor een test. Aanmelding voor een test loopt altijd via de eigen organisatie (bedrijfsarts, andere medicus of leidinggevende) en is op afspraak. Zorgmedewerkers kunnen zich niet zelf aanmelden. Heeft uw organisatie geen aanmeldformulier ontvangen, bel dan met onze infolijn T 088 - 880 50 05, dan krijgt u het alsnog toegestuurd.

COVOD-19 kennisplatform

Als aanvulling op onze huidige informatieverstrekking is vanaf 14 april het ‘COVID-19 kennisplatform’ ingericht. Dit is een samenwerking tussen de GGD Zuid Limburg, Limburgs Infectiepreventie & ABR zorgNetwerK (LINK) en Siilo. De informatie op dit platform wordt dagelijks bijgewerkt.

Wat biedt het COVID-19 kennisplatform?

  • Adequate en snelle beantwoording van uw COVID-19 gerelateerde vragen.
  • Gebruiksvriendelijke, goed toegankelijke actuele en feitelijke informatie voor professionals.
  • Zicht op in behandeling zijnde vragen.
  • Regionaal steunpunt voor advies voor zorgprofessionals ook wanneer er landelijk nog geen antwoord is op bepaalde vraagstukken.
  • Identificatie van nepnieuws.
  • Informatie en handelingsperspectieven op maat gericht op de praktijk.

Voor wie is het platform?

Zorgprofessionals in de sectoren VVT, gehandicaptenzorg, huisartsenzorg, apotheken, ziekenhuis, GGZ en herstelzorg.

Inloggen op COVID-19 kennisplatform

Op de homepage vanwww.limburgink.nl kunt u klikken op ‘COVID-19 kennisplatform’. U logt in en komt op de pagina waar alle vragen en antwoorden verzameld en gegroepeerd zijn naar professie en thema’s. Zorgprofessionals hebben de inloggegevens per brief ontvangen.

Siilo: voor intercollegiaal contact

Voor medische vragen kunnen huisartsen, artsen verstandelijk gehandicapten, specialisten ouderengeneeskunde, apothekers, medisch specialisten, arts microbiologen en artsen infectieziekten terecht in de beveiligde en afgeschermde omgeving siilo. De gestelde vragen worden beantwoord door een arts infectieziektenbestrijding of deskundige infectieziektenpreventie. Indien u direct reactie wilt, adviseren we u om te bellen naar het telefoonnummer voor professionals van de GGD of de infolijn van de GGD.

Vanuit de siilo-app kunt u tevens naar de veel gestelde vragen gaan. Deze worden bijgehouden op het kennisplatform Covid-19. U vindt hier een uitgebreid overzicht van vragen met de meest actuele antwoorden. Vragen die in de siilo-app worden gesteld worden ook aan de veel gestelde vragen op het kennisplatform toegevoegd.

Lid worden van de Limburgse siilo omgeving

Wilt u lid worden van de Limburgse siilo omgeving? Klik op deze link https://www.siilo.com/nl/ggd-limburg en scan de QR code die op uw scherm verschijnt. Heeft u nog geen siilo account? Klik dan ook op bovenstaande link, maak een account aan en scan de QR code.

Heeft u nog vragen over het Covid-19 platform of siilo?

Neem contact op met Simone Schoffeleers, netwerkcoördinator LINK,

06 - 50 03 98 46 

link@nazl.nl

Samenwerking met GHOR

Voor informatie en het onderling delen van plannen, procedures, kennis en ervaring op het gebied van crisismanagement en crisiscommunicatie in Zuid Limburg is de besloten samenwerkingsruimte van de GHOR Zuid-Limburg het centrale punt.

Crisiscoördinatoren en communicatiefunctionarissen van de zorginstellingen in Zuid-Limburg zijn hierbij aangesloten. Heeft u hierover vragen stuur dan een e-mail naar acghor@ggdzl.nl

Op de website van GGD GHOR Nederland vindt u meer informatie over het testen op Covid-19 door de GGD'en in Nederland.