Seksuele gezondheid

Vanwege de corona pandemie is het Centrum Seksuele Gezondheid beperkt geopend. Er zijn minder spreekuurplekken beschikbaar dan normaal en er wordt rekening gehouden met de 1,5 meter maatregel. Hieronder vind je de informatie zoals het Centrum Seksuele Gezondheid in ieder geval tot juli werkt. Zodra er dingen veranderen, wordt dit opnieuw via onze website bekend gemaakt.

Je kunt momenteel alleen bij het Centrum Seksuele Gezondheid terecht:

  • als je gewaarschuwd bent voor een soa 
  • als je klachten hebt die wijzen op een soa 
  • als je een ongewenste seksuele ervaring hebt meegemaakt, zoals een aanranding of verkrachting
  • voor een follow-up afspraak PrEP 
  • voor spoedvragen (zoals over de morning-afterpil
  • onbedoelde zwangerschap of PEP 

Op dit moment worden beperkt afspraken gemaakt voor mensen die willen starten met PrEP via de GGD. Wij volgen hierbij de landelijke criteria.

Over de afpraak

Wij vragen je om alleen naar de afspraak te komen. 
Let op! Heb je klachten die bij het coronavirus passen, zoals (neus)verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Neem dan contact op met ons om je afspraak te verzetten.

Voor het maken van een afspraak of bij vragen:

088 - 880 50 72  op werkdagen van 8.00- 12.15 uur en op maandag- en woensdagmiddag van 13.30- 15.30 uur.

Van 22 juni tot en met 19 juli zal de poli in Maastricht gesloten zijn. Je kunt dan terecht op onze locatie in Heerlen of Sittard.

Wij begrijpen dat het vervelend is dat het Centrum Seksuele Gezondheid op dit moment een beperkt zorgaanbod heeft. Als je niet bij ons terecht kunt en in de tussentijd toch een test wil laten doen adviseren we je om naar de huisarts te gaan; of een test te bestellen via: www.soapolionline.nl of via: www.easezeker.nl. Voor meer informatie zie ook: www.soatest.advies.chat.

Chat voor jongeren

Jongeren die willen chatten voor advies over soa en seks, kunnen van maandag tot vrijdag ook terecht op de chat van: www.sense.info.