U bevindt zich op:Professionals Gemeenten Regionaal gezondheidsonderzoek  Gezondheidsmonitor Jeugd 2019

Gezondheidsmonitor Jeugd 2019

Dit najaar voert de GGD Zuid Limburg weer de Gezondheidsmonitor Jeugd uit; een groot onderzoek onder leerlingen van de klassen 2 en 4 van het Voortgezet Onderwijs in de regio Zuid-Limburg. De leerlingen worden uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen over gezondheid, leefstijl, vrije tijd en school.

Waarom dit onderzoek?

Het doel van dit onderzoek is inzicht krijgen in de gezondheidssituatie van jongeren. De Gezondheidsmonitor Jeugd wordt eens in de vier jaar uitgevoerd door alle GGD’en in Nederland. De onderzoeksresultaten worden gebruikt om scholen, gemeenten en de overheid te adviseren over (lokaal) jeugdgezondheidsbeleid om gezondheid en leefstijl van leerlingen te bevorderen. Leerlingen met een goede gezondheid en gezonde leefstijl presteren immers beter op school! Iedere school ontvangt een rapportage met de onderzoeksgegevens van de eigen leerlingen.

Hoe verloopt het onderzoek?

  • Ouders/verzorgers en leerlingen krijgen enkele weken voor het onderzoek via school een mail met alle informatie over het onderzoek.
  • Deelname aan het onderzoek is vrijwillig. Ouders/verzorgers en leerlingen die niet willen deelnemen kunnen dit kenbaar maken via de antwoordstrook in de mail.
  • Tijdens een lesuur op school krijgen de leerlingen een kraskaartje  met een persoonlijke inlogcode. Met deze code vullen de leerlingen uit klas 2 en 4 de vragenlijst  in.
  • Een docent is in de klas aanwezig tijdens het invullen van de vragenlijsten.
  • Het onderzoek wordt anoniem uitgevoerd.

Contact

Heeft u vragen over dit onderzoek of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Ingrid Hennen, secretariaat Gezondheidsmonitor Jeugd

 088 - 880 53 01

 ingrid.hennen@ggdzl.nl