U bevindt zich op: Nieuws

Zuid-Limburg zet in op méér Gezonde Scholen

30 oktober 2019

Op 31 oktober 2019 is de landelijke ‘Dag van de Gezonde School’. Basisschool De Maasköpkes krijgt die dag een themacertificaat.

Ongeveer 1/3 van alle scholen in Zuid-Limburg zijn Gezonde Scholen en dat is meer dan het landelijk gemiddelde. Voor het inlopen van de gezondheidsachterstanden is het echter noodzaak om het aantal Gezonde Scholen verder uit te breiden. Zo kent onze regio meer kinderen met overgewicht, leven meer kinderen in armoede en hebben meer kinderen een onderwijsachterstand of speciaal onderwijs nodig. 

De GGD Zuid-Limburg ondersteunt scholen op weg naar De Gezonde School

De Gezonde School-aanpak helpt scholen bij het structureel werken aan gezondheid op school en het bevorderen van een gezonde leefstijl bij leerlingen én leerkrachten. Binnen de aanpak kunnen scholen zogenaamde vignetten behalen voor één of meer gezondheidsthema’s zoals voeding, welbevinden of bewegen. Gezonde Schooladviseurs van de GGD adviseren scholen over lessen en projecten rondom gezondheid en veiligheid. 

De ambitie om te komen tot meer Gezonde Scholen maakt onderdeel uit van het regionale gezondheidsbeleid 2020-2023 ‘Zuid Springt Eruit’ van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten.  

Feestelijke uitreiking

Tijdens een feestelijke bijeenkomst heeft Wethouder Jongen van de gemeente Maastricht het 4e themacertificaat voor het thema Welbevinden uitgereikt aan De Maasköpkes.