U bevindt zich op: Nieuws

Zondag Code Rood: GGD test- en vaccinatielocaties dicht

06 februari 2021

Wat betekent dit voor uw afspraak?

Zondag 7 februari komt er hevige sneeuwval in combinatie met veel wind. Het KNMI heeft code rood afgegeven voor het gehele land. Dit betekent dat alle test- en vaccinatielocaties in het hele land dicht zijn. Ook de locaties van GGD Zuid Limburg. Alle test- en vaccinatieafspraken die op zondag 7 februari staan gepland, worden geannuleerd. 

Code Rood

Afgelopen dagen hebben wij ons voorbereid op dit winterse weer. Afgesproken is, landelijk, dat bij code Rood alle locaties gaan sluiten. Dit voor uw veiligheid en die van onze medewerkers. Zodra het weer het toelaat gaan de locaties weer open. Natuurlijk nemen we dan maatregelen rond en bij onze locaties om de locaties open en bereikbaar te houden.

Vaccinatieafspraak verzetten

Uw vaccinatieafspraak voor zondag 7 februari wordt geannuleerd. Ons belteam belt alle inwoners, die morgen, zondag 7 februari, een afspraak hebben voor een vaccinatie. U hoeft dus niet zelf te bellen. Omdat wij weten dat u op uw vaccinatie aan het wachten bent, zorgen wij dat u zo snel als mogelijk aan de beurt bent, zodra het weer het toelaat. 

Testafspraak verzetten

Ook de testafspraken die gepland staan voor zondag 7 februari komen te vervallen. Vanuit het landelijke afsprakencentrum ontvangt u een SMS of wordt u gebeld i.v.m. het verzetten van uw testafspraak. Ook kunt een nieuwe afspraak maken door zelf te bellen met de landelijke afsprakenlijn: 0800 – 1202 of via coronatest.nl. Mocht het vanwege mogelijk lange wachttijden of andere omstandigheden dit weekend niet lukken het callcenter te bereiken, kunt u ook na het weekend de testafspraak opnieuw inplannen.

Maandag 8 februari en verder

Heeft u op maandag 8 februari of in de dagen daarna een afspraak voor testen of vaccineren? Zoals het er nu naar uitziet gaan deze afspraken wel door. Als voor deze dagen alsnog code rood wordt afgegeven en de afspraken niet doorgaan, dan informeren wij u hier zo snel mogelijk over.