U bevindt zich op: Nieuws

Zet je alcoholgebruik op pauze!

26 januari 2018

In februari start weer een nieuwe IKPAS actie: 30 of 40 dagen geen alcohol drinken, fris de lente in. IkPas daagt je uit, om te kijken wat een maand zonder alcohol met je doet. Ga de uitdaging aan en doe mee aan IKPAS! Inschrijven kan via www.ikpas.nl/inschrijven

Doorbreek het patroon

Veel mensen hebben onbewust een patroon aangenomen waarbij het vanzelfsprekend is dat ze vrijwel dagelijks meerdere glazen alcohol drinken. IkPas laat je zien dat het een keuze  is om wel of niet te drinken. Je doorbreekt vastgeroeste patronen; alcohol is niet meer vanzelfsprekend. Een aantal deelnemers van IkPas merken dat ze zich fitter en scherper voelen, beter slapen, afvallen en een betere huid krijgen.

Je kunt kiezen uit 2 varianten

De 40 dagen actie loopt van As woensdag tot en met de zondag voor Pasen, tijdens de traditionele vastenperiode tussen carnaval en Pasen. Dit jaar is dat van woensdag 14 februari 2018 tot en met zondag 25 maart 2018. De 30 dagen actie beslaat bijna een maand en begint altijd op 1 maart, dit jaar op een donderdag. De actie loopt dan tot en met 30 maart 2018.

IkPas is een jaarlijkse terugkerende actie in Nederland. Bijna elk land heeft wel een soortgelijke actie: denk aan Dry January in Engeland en OcSober in Australie. Allen hebben ze een soortgelijke insteek: Gezamenlijk zetten we ons alcoholgebruik even op pauze.