U bevindt zich op: Nieuws

Winterregeling daklozen van kracht

16 maart 2018

Vanwege de kou is de winterregeling daklozen ingegaan. Daklozen in Zuid-Limburg kunnen dan zonder te betalen terecht in de maatschappelijke opvangvoorzieningen van het Leger des Heils, MOVEOO en Levanto. Ook zijn de openingstijden verruimd. Iedereen wordt binnen gelaten. Desnoods worden extra opvangplaatsen geregeld.

Zuid-Limburg laat niemand in de kou staan

De winterregeling gaat in wanneer het vanwege de kou te gevaarlijk is om buiten te slapen, bijvoorbeeld bij vorst of een combinatie van strenge kou met harde wind en langdurige regen. Mensen kunnen hierdoor ernstig onderkoeld raken of zelfs overlijden. Als de temperatuur voldoende is gestegen, gelden de gebruikelijke regels voor de opvangvoorzieningen weer. 

Organisaties werken samen en zijn alert

Er werken diverse partijen samen in de Zuid-Limburgse winterregeling: alle gemeenten, politie, het Leger des Heils, Levanto, MOVEOO, GGD Zuid Limburg, Mondriaan en Zuyderland GGZ. De coördinatie is in handen van de GGD Zuid Limburg. Tijdens vrieskou zijn hulpverleners en politie extra alert op mensen die geen warme plek hebben om te overnachten.