U bevindt zich op: Nieuws

Werkwijze bijschrijving in gele boekje

08 juni 2021

Lees in dit bericht hoe u een bijschrijving kunt krijgen.

In lijn met het landelijke beleid schrijft de GGD Zuid Limburg sinds maandag 7 juni jl. indien gewenst - de coronavaccinatie bij in het gele boekje. Dit betekent dat iedereen die zich bij ons laat vaccineren hun coronavaccinatie kan laten bijschrijven. Ook als u inmiddels volledig bent gevaccineerd door de GGD Zuid Limburg kunt u hiervoor bij onze vaccinatiecentra terecht.

Let op: U moet zich kunnen legitimeren en persoonlijk aanwezig zijn. Het is niet mogelijk de bijschrijving voor iemand anders te regelen.

Hoe het werkt

Ik moet nog naar de priklocatie voor de eerste en/of tweede prik

Bent u nog niet gevaccineerd of moet u voor uw tweede vaccinatie naar een priklocatie van GGD Zuid Limburg? Dan wordt de bijschrijving in het gele boekje op die locatie geregeld. Dit doen wij alleen na volledige vaccinatie. Bij het Pfizer en Moderna vaccin is dit na de tweede prik, bij het Janssen vaccin is dit na de eerste prik.

Ik ben volledig gevaccineerd en wil een bijschrijving

Iedereen die volledig is gevaccineerd door de GGD Zuid Limburg kan bij onze reguliere en pop-up vaccinatielocaties terecht voor een bijschrijving in het gele boekje. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken of contact met de GGD Zuid Limburg op te nemen. Voor een bijschrijving hanteren wij een vrije inloop tijdens de openingsuren van onze vaccinatielocaties. Er is een aparte balie ingericht voor bijschrijvingen in het gele boekje.

Locaties en openingstijden

Het zetten van de eerste coronaprik en bijschrijven in het gele boekje kan zonder afspraak bij alle vaccinatielocaties in Zuid-Limburg. Bekijk het actuele overzicht van de huidige vaccinatielocaties. Let op: de locaties en openingstijden kunnen veranderen, controleer voordat u gaat eerst het overzicht. U kunt uitsluitend op de vaccinatielocaties terecht. Op alle andere GGD-locaties is een bijschrijving niet mogelijk. 

Ik heb op twee verschillende locaties mijn prik ontvangen

Wanneer u minstens één coronavaccinatie bij een priklocatie van GGD Zuid Limburg heeft laten zetten, kunt u bij een van onze locaties terecht voor de bijschrijving in het gele boekje. Bent u door de huisarts of een andere prikken partij gevaccineerd, dan kunnen wij geen aantekening maken. Wij tekenen uitsluitend GGD-vaccinaties af.

Wat heb ik nodig voor een bijschrijving?

U heeft uw registratiekaart van de coronavaccinaties nodig. Daarnaast dient u ook een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) en het gele boekje mee te nemen.

Verwachte drukte wegens bijschrijvingen

Wij verwachten de komende week grote drukte bij onze vaccinatielocaties wegens de vele bijschrijvingen in gele boekjes. Heeft het bijschrijven voor u geen haast? Kom dan niet meteen in de eerste week hiervoor. Ook de komende maand kunt u voor het bijschrijven bij ons terecht. Bent u wel van plan hier volgende week voor te komen? Houdt dan rekening met langere wachttijden.

Geen officieel vaccinatiebewijs

Het ministerie VWS benadrukt dat het gele boekje met coronavaccinatie geen 'reisbewijs' is. 
Om een coronavaccinatiebewijs te krijgen, is het delen van uw vaccionatiegegevens met het RIVM niet nodig. De gegevens uit het systeem van de GGD worden gekoppeld aan de CoronaCheck-app die het vaccinatiebewijs in de vorm van een QR-code voor u maakt. 

Digitaal reisbewijs

Er wordt een Digitaal Corona Certificaat (DCC) ontwikkeld. Dit DCC maakt het mensen straks makkelijker om binnen de Europese Unie te reizen. In Nederland wordt dit certificaat onderdeel van de CoronaCheck-app. Meer informatie over het DCC vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie en veelgestelde vragen en antwoorden over het gele boekje vindt u in onze vragenrubriek op de vaccinatiepagina.