U bevindt zich op: Nieuws

Week van de opvoeding 7 tot 13 oktober

07 oktober 2019
Tekening van gezin

Organisaties in het hele land besteden extra aandacht aan opvoeding.

Het thema van 2019 is : Hand in hand. Want opvoeden doe je niet alleen, maar samen. Hand in hand met ouders of opvoeders, spelen ook de school, sportvereniging, buren, vrienden en familie een rol in de opvoeding van het kind. Zij vormen samen de omgeving waarin kinderen opgroeien en worden opgevoed. Hoe beter opvoeders en betrokken organisaties samenwerken en elkaar versterken, hoe beter het kind gezond, kansrijk en veilig kan opgroeien. In heel Nederland kunt u tijdens de Week van de Opvoeding  workshops, webinars, lezingen of andere activiteiten bezoeken. 

Waar kunt u terecht in Zuid-Limburg met opvoedingsvragen? 

Ouders, kinderen en jongeren kunnen met al hun vragen over opvoeden en opgroeien terecht bij het team JGZ van de GGD Zuid Limburg. Voor jongeren: kijk ook eens op de website voor jongeren: JOUWGGD.nl. Op deze website vind je antwoord op vragen over je lichaam, je gevoel of dingen waar je liever niet thuis over praat. En... je kunt hier anoniem chatten met JOUWGGD.

Activiteiten in de regio

Bent u op zoek naar een cursus of  een workshop over opvoeding?  Meander Jeugdgezondheidszorg, Zuyderland Jeugdgezondheidszorg, Envida en de centra voor Jeugd en Gezin organiseren allerlei activiteiten op het gebied van opvoeding: themachats, workshops, cursussen. Kijk eens naar het aanbod op hun website: