U bevindt zich op: Nieuws

Week van de Lentekriebels

16 maart 2023

Scholen geven les over liefde, weerbaarheid en seksualiteit.

De Week van de Lentekriebels gaat bijna van start. Een nationale projectweek voor het (speciaal) basisonderwijs. Dit jaar is het thema van de Week van de Lentekriebels ‘Wat vind ik fijn?’. Het gaat hierbij om positieve seksuele vorming. Onderwerpen die aan bod komen zijn: leren over je lijf, praten over wat je fijn vindt, gendergelijkheid, autonomie en een positief zelfbeeld.
Op de themapagina van de Week van de Lentekriebels vinden professionals didactische tips over positieve seksuele vorming, lesmateriaal en extra informatie over het thema.

Webinar ‘Positieve seksuele vorming’

Op dinsdagmiddag 21 maart van 15:30-17:00 uur geeft Rik van Lunsen (arts, seksuoloog NVVS) een webinar over positieve seksuele vorming in het basisonderwijs. Hij zal hierin stilstaan bij het belang hiervan en verschillende tips geven hoe je als professional positieve seksuele vorming kunt geven. Interesse in de webinar? Vul dan hier het aanmeldformulier in.

Stimuleringsregeling ‘Gezonde Relaties en Seksualiteit’

Van 6 maart tot 17 april 2023 kunnen scholen zich weer aanmelden voor de stimuleringsregeling ‘Gezonde Relaties en Seksualiteit’. Met een budget van maximaal €5.000,- per schoollocatie kunnen scholen volgens de Gezonde School-aanpak werken aan seksuele en relationele vorming. Scholen krijgen hierbij ondersteuning van Gezonde School Adviseurs. Scholen die zich inschrijven voor de stimuleringsregeling, krijgen in mei bericht over de toekenning. Lees hier meer over de stimuleringsregeling of neem contact op met de Gezonde School Adviseurs.

Aan de slag met seksuele vorming

Benieuwd hoe wij jou als professional kunnen ondersteunen bij seksuele vorming op school? Bekijk dan dit filmpje en neem contact op met de Gezonde School Adviseurs van GGD Zuid Limburg.