U bevindt zich op: Nieuws

Waar komt ons eten vandaan? 

17 mei 2019
Meisje met appel

Hoe kunnen we kinderen leren om gezonde én duurzame keuzes te maken? Bezoek de boerderij: leer en beleef. Ook ouders zijn welkom. 

Waarom zijn lessen over gezonde en duurzame voeding belangrijk? En hoe kunnen we dit thema, samen met Boerderij Educatie Limburg belangrijk maken binnen het onderwijs? Jong Leren Eten Limburg  (JLE) organiseert voor leerkrachten, ouders, studenten en professionals van educatieve en maatschappelijke/overheids organisaties rondleidingen op de boerderij. Op  21 mei, 5 juni en 11 september leiden boeren en boerinnen u rond. Ook komen voorbeelden van praktijk- en smaaklessen op scholen aan bod. 

De GGD Zuid Limburg neemt deel aan dit project. De makelaar JLE van de GGD richt zich vooral op gezonde voeding. De makelaar van het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME) houdt  zich vooral bezig met duurzame voeding en moestuinieren.

Programma

  • Op 21 mei zijn we te gast op boerderij Het Loeigoed in Simpelveld. Op het programma staan: Project Overheerlijk Overblijven, de Smaaklessen van het Cita Verde College en verschillende workshopsop de boerderij, verzorgd door diverse boerinnen.
  • Op 5 juni  komen we samen in boerderij Het Hobbyschuurtje in Haler (Leudal). Hier maakt u naast boerderij-educatie kennis met de Smaaklessen van Fooduz, en leer je over de praktijklessen op het NME-centrum De IJzeren Man samen met vmbo ’t Kwadrant. Tijdens deze bijeenkomst gaat de nieuwe website www.jonglerenetenlimburg.nl officieel online.
  • We sluiten deze reeks af op 11 september in Venray op zorgboerderij De Haam. Het JOGG Venlo vertelt over hun moestuinprogramma Groentuh buitengewoon lekker. We maken kennis met de nieuwe opleiding Healthy Living van de HAS Venlo en uiteraard maken we ook hier kennis met de mogelijkheden rondom het programma van Boerderij Educatie Limburg.

Jong Leren Eten Nederland

Jong Leren Eten wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel/voeding. Het doel is kinderen leren om gezonde én duurzame keuzes te maken. Het programma Jong Leren Eten 2017-2020 is een initiatief van het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en wordt uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van VWS. Meer informatie: www.jonglereneten.nl

Aanmelden en informatie


Voor aanmelding, informatie of advies kunt u terecht bij Truusje Diepenmaat, makelaar Jong Leren Eten Limburg

088 - 880 52 19

truus.diepenmaat@ggdzl.nl