U bevindt zich op: Nieuws

Vrije school wint Award

22 februari 2018
uitreiking Lang Leve de Liefde Award 2018

De Bernard Lievegoed School in Maastricht heeft de Lang Leve de Liefde Award 2018 in de categorie Voortgezet Onderwijs VMBO/MAVO/HAVO gewonnen. Met deze award zetten Soa Aids Nederland en Rutgers scholen in het zonnetje die structureel en effectief aandacht besteden aan relaties, seksualiteit, seksuele diversiteit en wensen en grenzen. 

Training docenten door GGD Zuid Limburg

De unit Seksuele Gezondheid van de GGD Zuid Limburg biedt de training Sekswijzer aan voor docenten van basis- en voortgezet onderwijs en MBO. De Berhard Lievegoed was in 2014 de eerste school die deze training heeft gevolgd. Tijdens de training leert men hoe je in de klas op een goede en prettige manier aandacht besteedt aan relaties en seksualiteit gebruik makend van bestaande lesmethoden. Het lespakket Lang leve de liefde is een van deze lespakketten.

Jury zeer onder de indruk van actieve GSA-groep (Gender & Sexuality Alliance)

De jury van de Lang Leve de Liefde Award geeft aan dat de school structureel aandacht besteedt aan het thema ‘Relaties en Seksualiteit’. De jury was daarnaast zeer onder de indruk van de actieve GSA-groep (Gender & Sexuality Alliance) van zo’n 20 leerlingen die zich ervoor inzet dat iedereen, dus ook LHBT-leerlingen, zichzelf kan zijn op school. Zij organiseren onder andere Paarse Vrijdag en houden zich bezig met het realiseren van gender neutrale toiletten op de school. “Onze complimenten voor de GSA-groep. Op deze school krijgt het respectvol (leren) omgaan met verschillen in seksuele voorkeur of identiteit echt de aandacht”, aldus de jury.

Uitreiking nationale award

De uitreiking van de Lang Leve de Liefde Award en de bijbehorende prijs was woensdag 21 februari op de Bernard Lievegoed School. De Maastrichtse wethouder Bert Jongen en Soa Aids Nederland waren hierbij aanwezig.