U bevindt zich op: Nieuws

Verhuizing JGZ-locatie in Kerkrade

22 december 2022

De huidige locatie aan de Wijngracht 47 in Kerkrade verhuist.

De huidige locatie van de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) in Kerkrade verhuist binnenkort naar een nieuwe gemoderniseerde locatie aan het Theaterplein 5 in Kerkrade. De locatie aan de Wijngracht 47 blijft open t/m 21 december 2022.
Vanaf 2 januari 2023 zal de nieuwe locatie voor ouders en kinderen van 0 t/m 18 jaar geopend zijn. De gezinnen die gebruik maken van de JGZ-locatie in Kerkrade worden hier ook per brief over geïnformeerd.

Altijd dichtbij

De JGZ is er voor iedere ouder en verzorger, kind en jongere in Zuid-Limburg. Gedurende de hele jeugd staan we schouder aan schouder naast het kind en gezin en bekijken we samen bij welke groei- en opvoedvragen er ondersteuning nodig is. Met elkaar proberen we gezondheidsproblemen op latere leeftijd te voorkomen, om vervolgens de groep gezonde kinderen in de regio groter te maken. Om dit te bereiken vinden we het meer dan belangrijk om dichtbij het kind en gezin te staan. Een locatie die laagdrempelig bereikbaar is in iedere Zuid-Limburgse gemeente is daarom essentieel.

Beweegstimulerende inrichting

De locatie in Kerkrade heeft niet alleen een modernere uitstraling, maar is ook voorzien van een beweegstimulerende inrichting. Een inrichting die het belang van bewegen uitstraalt, jonge kinderen aanzet tot bewegen en bewustwording creëert bij ouders. Hoewel voldoende beweging essentieel is voor een gezonde ontwikkeling van jonge kinderen, daagt de omgeving niet altijd uit tot bewegen. De nieuwe inrichting helpt ouders en JGZ-professionals met elkaar in gesprek te gaan over de mogelijkheden om bewegen bij kinderen te stimuleren. Uit een pilot waaraan vier JGZ organisaties hebben deelgenomen blijkt dat de beweegstimulerende inrichting positief werd ontvangen door kinderen, ouders en medewerkers van de JGZ. We zijn dan ook enthousiast om deze inrichting bij eerste JGZ-locatie in Zuid-Limburg te introduceren.

Nieuw adres

Vanaf 2 januari 2023 kunnen ouders en kinderen gebruik maken van de nieuwe locatie met het volgende adres:

Theaterplein 5
6461 DR Kerkrade

Vragen

Heeft u vragen over de verhuizing? Of over de groei of opvoeding van uw kind? Kijk op www.ggdzl.nl of neem dan contact op met het Klant Contact Centrum van de Jeugdgezondheidszorg.