U bevindt zich op: Nieuws

Veilig eten thuis en op vakantie

17 juli 2020
Barbecue spies

Let op bewaartemperatuur en hygiëne en geniet!

Bij warm weer is de kans op een voedselinfectie groter. Dat is zo in warme landen, maar ook op vakantie in eigen land of thuis. Vooral bederfelijke producten zoals vlees, vis en gesneden groenten moeten bij de juiste temperatuur bewaard worden; 4 °C is de ideale koelkasttemperatuur. In tent of caravan is dat niet altijd eenvoudig. 

Hoe eet u veilig op de camping en hoe bewaart u voedingsmiddelen op een juiste manier? Het Voedingscentrum geeft tips en advies

Barbecueën

Buiten met vrienden samen barbecueën; gezellig. Juist nu moet u een aantal zaken in de gaten houden: gebruik aparte schalen, borden en keukengerei voor rauw vlees of vis. Markeer tangen en bestek, zodat je weet of ze voor rauwe of bereide producten worden gebruikt. Draai het vlees regelmatig om. Snijd verbrande stukjes weg….
Meer informatie vindt u op de barbecuekaart en in de video van het Voedingscentrum. 

Brandveiligheid

En ook niet onbelangrijk: kijk eens naar de tips van de brandweer, want ook daar kan wel eens iets misgaan. Er ontstaat brand, mensen lopen brandwonden op. Wat moet u doen?  Hoe u veilig met de verschillende soorten barbecues omgaat, kunt u vinden in de checklists van de brandweer