U bevindt zich op: Nieuws

Vaccineren: een vanzelfsprekende keuze

21 februari 2019

Vaccineren verkleint de kans op ernstige ziekte. En niet alleen voor jezelf...

Door middel van vaccineren verklein je de kans op onder andere ernstige ziekte, onvruchtbaarheid en kanker. En meestal niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Bijvoorbeeld voor jonge baby’s die te jong zijn om zelf gevaccineerd te worden.

Dit komt door de zogenaamde groepsimmuniteit. Dat betekent dat wanneer veel kinderen gevaccineerd zijn tegen een bepaalde infectieziekte, deze ziekte minder vaak voor komt. Ook kinderen die niet gevaccineerd zijn, lopen dan minder risico de infectieziekte te krijgen. Ze worden als het ware beschermd door de groep gevaccineerde kinderen. Om deze groepsimmuniteit te behouden is het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen gevaccineerd zijn. Als bijna alle kinderen gevaccineerd zijn, kan een ziekte zelfs helemaal verdwijnen.   

Jaarlijkse vaccinatiecampagne

Op 20 maart start GGD Zuid Limburg met de jaarlijkse vaccinatiecampagne voor de schoolgaande jeugd. Actuele informatie over waar, wanneer en hoe laat vindt u vanaf 7 maart op onze website. Later in het jaar is er ook nog een inhaalcampagne voor de meningokokkenvaccinatie.