U bevindt zich op: Nieuws

Vaccinatie-bereidheid zorgmedewerkers in Zuid-Limburg hoog

08 januari 2021
GGD XL Testlocatie Maastricht

GGD XL Testlocatie Maastricht

Aantal beschikbare tijdslots vaccinatie-afspraken volgeboekt. Wat betekent dit voor jou als zorgmedewerker?

Maandag 4 januari ontvingen medewerkers van verpleeg- en verzorgingshuizen een uitnodiging voor vaccinatie. Slechts 5 dagen later zijn bijna alle 408.000 beschikbare tijdslots voor een vaccinatie-afspraak volgeboekt. Dit is goed voor zo’n 200.000 zorgmedewerkers, verdeeld over het land. Ook in Zuid-Limburg is de belangstelling voor de vaccinaties binnen deze groep zorgmedewerkers groot. De eerste paar weken is ook onze regio volgeboekt en zijn er op dit moment onvoldoende vaccins om nog meer afspraken in te kunnen plannen. GGD Zuid Limburg is afhankelijk van de beschikbaarheid en landelijke verdeling van de vaccins.

Tijdslots vaccinatie-afspraak volgeboekt

Zorgmedewerkers die in aanmerking komen voor vaccinatie ontvangen via hun werkgever een uitnodiging met alle informatie om zich aan te melden. GGD Zuid Limburg maakt zelf geen afspraken voor coronavaccinatie, dit verloopt via het landelijke callcenter. Zolang de tijdslots voor een vaccinatie-afspraak zijn volgeboekt en men belt voor het inplannen van een afspraak, zal naam en telefoonnummer worden genoteerd. Zodra nieuwe vaccins beschikbaar zijn, ontvangen deze mensen een sms. Vanaf dat moment kunnen zij weer bellen voor het maken van een afspraak.

Doelgroepen vaccinatie

Regelmatig bellen mensen naar de GGD die niet tot de eerste doelgroep behoren, maar toch graag snel gevaccineerd willen worden. Echter kunnen wij deze doelgroepen niet inplannen. De keuze voor de volgorde waarin mensen in aanmerking komen voor vaccinatie, wordt namelijk gemaakt door de Rijksoverheid.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de vaccinatie op www.coronavaccinatie.nl
Vragen? Bel met de Landelijke Corona Informatielijn: 0800 - 1351 (7 dagen per week van 8.00-20.00 uur geopend).