U bevindt zich op: Nieuws

Tweede pop-up vaccinatielocatie in Heerlen

27 september 2021
Eerste Vaccinatie GGDZL

Woensdag 29 september opent een nieuwe pop-up vaccinatielocatie in Heerlen.

De priklocatie ligt naast het hoofdkantoor van GGD Zuid Limburg, in een bijgebouw aan de Pater Beatusstraat 1. De pop-up vaccinatielocatie in het Cultureel Centrum Corneliushuis in Heerlen blijft de komende weken ook nog geopend. Bij alle vaccinatielocaties in Zuid-Limburg kunnen mensen vrij binnenlopen voor de eerste prik en voor vragen over coronavaccinatie. Een afspraak maken is niet nodig.

Kleinschalig en laagdrempelig vaccineren

Het openen van kleinschalige, tijdelijke vaccinatielocaties in de wijken is een onderdeel van de fijnmazige vaccinatiecampagne van GGD Zuid Limburg. Nu het grootste gedeelte van de Zuid-Limburgse bevolking is gevaccineerd, verschuift de vaccinatieaanpak steeds meer van massa-vaccinatie naar vaccinatie op maat. De vaccinatiecampagne bevindt zich in een overgangsfase waarbij grote vaccinatielocaties sluiten – zoals de priklocaties in het MECC Maastricht en de Rodahal Kerkrade – en kleinschalige en toegankelijke locaties in de wijken openen. Samen met gemeenten zoekt de GGD naar geschikte locaties waar inwoners zich dichtbij huis kunnen laten vaccineren.

Openingstijden

De (pop-up) vaccinatielocaties zijn op verschillende dagen en tijdstippen geopend. Om vaccinatie zo toegankelijk mogelijk te maken, zijn er ook mogelijkheden om je in de avond of het weekend te laten vaccineren. Bekijk het actuele overzicht met alle locaties, tijdstippen en adresgegeven. Tip: check voor vertrek altijd even het overzicht, de openingstijden kunnen mogelijk wijzigen.  

Wat moet ik meenemen?

Neem je ID-kaart of paspoort en mondkapje mee naar de vaccinatielocatie.

Twijfel je of heb je vragen?

Op alle vaccinatielocaties in Zuid-Limburg is een informatiepunt ingeregeld. GGD-medewerkers staan hier klaar om al jouw vragen over coronavaccinatie te beantwoorden. Tijdens de openingsuren loop je vrij binnen en ga je vrijblijvend in gesprek. Ook zijn er informatiemiddelen in diverse talen beschikbaar. Betrouwbare informatie is belangrijk om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Wil je thuis alvast research doen over coronavaccinatie? De website www.coronavaccinatie-keuzehulp.nl helpt jou alles op een rijtje te zetten.

Meer informatie

Bekijk de vaccinatiepagina van GGD Zuid Limburg voor de belangrijkste informatie over vaccinatie. Je kan ook telefonisch je vraag stellen door te bellen met de Corona Informatielijn van GGD Zuid Limburg: 088 – 8805005.