U bevindt zich op: Nieuws

Stoptober 2019

09 september 2019

Help ons rokers een maand te laten stoppen met roken! Vanaf vrijdag 6 september is de campagne Stoptober weer gestart: in oktober 28 dagen niet roken!

Voor het promoten van Stoptober 2019, hebben we jullie hulp nodig! Dit jaar ook het stoptoberhuis. Bekijk het promofilmpje.

Waarom Stoptober?

Elke roker weet dat stoppen met roken moeilijk is. De verslaving is sterk en de bezwaren tegen roken worden vaak weggeredeneerd. Toch weten we uit onderzoek dat vrijwel elke roker graag zou willen stoppen. De vraag is alleen: wanneer? De ervaring heeft geleerd dat Stoptober rokers over de drempel helpt om een stoppoging van in elk geval 28 dagen te wagen.

Stoptober 2019: app en website

Rokers die willen meedoen met Stoptober kunnen zich vanaf 6 september 2019 aanmelden via stoptober.nl. Op deze site kies je als deelnemer welke support je wilt tijdens Stoptober. Daarnaast kun je ook de Stoptober-app downloaden en ontvang je daarmee dagelijks persoonlijke aanmoedigingsberichten om weer een dag rookvrij door te komen. Via stoptober.nl hebben deelnemers ook toegang tot meer persoonlijke hulp bij het stoppen met roken.

Promotie van Stoptober 2019

Bij het bekendmaken van Stoptober 2019 in de regio Zuid-Limburg kunnen we uw hulp goed gebruiken. Bijvoorbeeld door de poster op te hangen of de berichten op social media te delen:

Ook als je nog verdere vragen, opmerkingen en/of ideeën hebt, horen we dat graag. Neem in dat geval contact op met Jorn van Harwegen den Breems, adviseur gezondheidsbevordering bij de GGD Zuid Limburg.

Jorn van Harwegen den Breems

(06) 27 84 14 76

jorn.vanharwegen@ggdzl.nl