U bevindt zich op: Nieuws

Stoptober 2017 is van start

1 oktober 2017

Help ons rokers een maand te laten stoppen met roken!

Vanaf 8 september is de campagne van Stoptober weer gestart: in oktober 28 dagen niet roken! Voor het promoten van Stoptober 2017, hebben we uw hulp nodig! Nieuwsgierig geworden? Bekijk dit filmpje en laat u inspireren.

Waarom Stoptober?

Elke roker weet dat stoppen met roken moeilijk is. De verslaving is sterk en de bezwaren tegen roken worden vaak weggeredeneerd. Toch weten we uit onderzoek dat vrijwel elke roker graag zou willen stoppen. De vraag is alleen: wanneer? De ervaring heeft geleerd dat Stoptober rokers over de drempel helpt om een stoppoging van in elk geval 28 dagen te wagen.

Stoptober 2017: app en website

Rokers die willen meedoen met Stoptober kunnen zich vanaf 8 september t/m 31 oktober 2017 aanmelden via stoptober.nl. Op deze site kiest u als deelnemer welke support u wilt tijdens Stoptober. Daarnaast kunt u ook de Stoptober-app downloaden en ontvangt u daarmee dagelijks persoonlijke aanmoedigingsberichten om weer een dag rookvrij door te komen. Via stoptober.nl hebben deelnemers ook toegang tot meer persoonlijke hulp bij het stoppen met roken.

Promotie van Stoptober 2017

Bij het bekendmaken van Stoptober 2017 in de regio Zuid-Limburg kunnen we uw hulp goed gebruiken. Bijvoorbeeld door de poster op te hangen of de berichten op social media te delen:

Ook als u nog verdere vragen, opmerkingen en/of ideeën heeft, horen we dat graag. Neem in dat geval contact op met Judith Aerdts of Nicole Meulenberg, adviseurs gezondheidsbevordering bij de GGD Zuid Limburg.

Judith Aerdts

(06) 31 99 19 96

Judith.Aerdts@ggdzl.nl

Nicole meulenberg

(06) 31 74 47 61

Nicole.Meulenberg@ggdzl.nl