U bevindt zich op: Nieuws

Start vaccinaties tegen meningokokken

07 mei 2020
Meisje krijgt vaccinatie

In mei en juni krijgen ruim 5000 jongeren die in 2006 geboren zijn een uitnodiging voor vaccinatie.

Ondanks de coronacrisis is het belangrijk dat jongeren deze vaccinatie nu krijgen. In een brief bij de uitnodiging legt Jeugdgezondheidszorg Zuid-Limburg ook uit waarom deze vaccinatie zo belangrijk is en op welke locatie en tijdstip jongeren verwacht worden. De vaccinaties worden op drie GGD-locaties in Zuid-Limburg gegeven in Sittard, Heerlen en Maastricht. De vaccinatie wordt zo georganiseerd dat de maatregelen tegen corona nageleefd worden.

Veiligheidsmaatregelen in verband met corona

Op deze locaties wordt maximaal rekening gehouden met de corona-maatregelen. De locaties zijn goed bereikbaar, er is voldoende parkeergelegenheid en de locaties zelf bieden voldoende mogelijkheden om ze speciaal voor deze vaccinatie goed in te richten. Zo zijn er speciale looproutes zodat mensen elkaar niet kruisen en voldoende afstand kunnen bewaren van elkaar, openstaande deuren zodat geen deurkrukken worden aangeraakt en begeleiders die kunnen helpen de maatregelen goed op te volgen. De controle van identiteitsbewijzen en oproepbrieven gebeurt via een apart loket en aan de deur wordt instructie gegeven en getoetst op verkoudheidsklachten. En uiteraard worden er minder kinderen per uur opgeroepen zodat er niet teveel mensen tegelijkertijd aanwezig zullen zijn in en om de locaties.
 
We vragen de jongeren en hun ouders om precies op tijd te komen zodat een goede spreiding mogelijk is. Ook vragen we hen om alleen te komen en in geval van verkoudheid, hoesten en koorts te bellen voor een nieuwe afspraak.