U bevindt zich op: Nieuws

Start corona-vaccinatie in Zuid-Limburg vervroegd naar 15 januari

06 januari 2021

Niet op 18 januari, maar op vrijdag 15 januari start de eerste corona-vaccinatie door de GGD Zuid Limburg.

Vanaf vandaag, woensdag 6 januari, is een gezamenlijke start gemaakt met de corona-vaccinatie. Bij de GGD-priklocatie in Veghel en in ziekenhuizen worden de eerste mensen gevaccineerd. Verpleeghuismedewerker Sanna kreeg vanmorgen de allereerste coronavaccinatie in Nederland toegediend (foto). 

Vaccinatie door GGD Zuid Limburg

Met ingang van 15 januari zijn alle 25 GGD-priklocaties in Nederland geopend voor het toedienen van de COVID-19-vaccins, waaronder ook onze locatie in Zuid-Limburg. Zorgmedewerkers zijn als eerste aan de beurt. Het gaat om:

  • Medewerkers verpleeghuizen- en kleinschalig wonen
  • Medewerkers gehandicaptenzorg
  • Medewerkers thuiszorg en WMO-ondersteuning

Vanaf afgelopen maandag ontvingen zij een uitnodiging voor vaccinatie van hun werkgever, waarna ze telefonisch een afspraak konden maken. In een later stadium kan dat ook digitaal. De afspraak wordt direct voor twee prikken gemaakt. Tussen de twee prikken zitten drie weken. Dat is noodzakelijk bij het Pfizer-vaccin. 

De GGD Zuid Limburg voert de vaccinaties uit bij de XL-testlocatie in Maastricht. Op deze locatie wordt straks zowel getest als gevaccineerd. Dit verloopt strikt gescheiden.

De XL-locatie is toegankelijk voor automobilisten, fietsers en voetgangers. Het is een ‘park & walk’ locatie. Bezoekers parkeren hun auto en gaan dan lopend naar de test- of vaccinatieplek. De XL-locatie ligt op parkeerterrein P6 van MECC Maastricht en is 7 dagen per week open.

Vaccinatie medewerkers directe COVID-zorg

Naast de eerste vaccinaties van zorgmedewerkers door de GGD, zetten ook de ziekenhuizen vandaag de eerste vaccinaties bij de zorgmedewerkers in de acute zorg. Hieronder vallen ook onze ambulancemedewerkers die in direct contact komen met patiënten. De ambulancemedewerkers van GGD Zuid Limburg kunnen zich vanaf vandaag laten vaccineren bij het MUMC+.

De nieuwe startdatum vloeit voort uit het plan van aanpak voor vaccinatie van medewerkers uit de directe COVID-zorg in ziekenhuizen en ambulancediensten, dat de afgelopen dagen onder leiding van LNAZ-voorzitter Ernst Kuipers is opgesteld.

Kijk voor meer informatie over de vaccinatie op www.coronavaccinatie.nl
Vragen? Bel met de Landelijke Corona Informatielijn: 0800 135