U bevindt zich op: Home / Nieuws/ Reizen en gezondheid: neem voorzorgsmaatregelen!

Reizen en gezondheid: neem voorzorgsmaatregelen!

De komende weken gaan miljoenen Nederlanders op vakantie in binnen en buitenland. Veel jongeren gaan na hun examens voor het eerst alleen op pad en kiezen daarbij soms ook verre bestemmingen. De combinatie van zon, alcohol en drugs én de ontspannen sfeer zorgt er soms voor dat je meer risico’s neemt en verhoogt je kans op een soa.

 

Zorg voor een goede voorbereiding

Ga je naar een (sub)tropische bestemming dan is een goede voorbereiding heel belangrijk. Check altijd of er voor je bestemming reisvaccinaties nodig zijn. Ben je zwanger of wil je zwanger worden, lees dan zeker de adviezen in verband met het zikavirus.

Ook minder verre bestemmingen kunnen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. In een aantal Europese landen zijn nu uitbraken van mazelen, vooral in Roemenië en Italië. Kinderen in Nederland worden op het consultatiebureau gevaccineerd tegen mazelen. Ga je op vakantie naar deze landen en ben je als kind niet gevaccineerd, dan is soms een extra vaccinatie tegen mazelen aangeraden (BMR-vaccinatie).
Natuurlijk wil je gewoon kunnen genieten van je reis. Hou daarom rekening met de omstandigheden in het land waar je bent, zoals hitte en voedselhygiëne. Zo blijf je gezond tijdens je reis en kom je ook gezond weer thuis.
 
Datum: 26 juni 2017


Deel via:
Stuur door

Stuur deze informatie door

stuurartikeldoor

Data