U bevindt zich op: Nieuws

Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.

25 november 2019
Oranje hand

Vraagt u zich af waarom de vlaggen wapperen bij allerlei overheidsgebouwen? 

Vanaf maandag 25 november 2019 tot 10 december voeren organisaties onder de noemer ‘Orange the world’ over de hele wereld 16 dagen lang actie tegen geweld tegen vrouwen.
Oranje staat hierbij voor de dageraad; een zonnige toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Ook in Limburg wapperen op tal van gemeentehuizen, het Gouvernement, GGD-kantoren, gebouwen van Veilig Thuis, hogescholen en politiebureaus om aandacht te vragen voor deze campagne. 

En aandacht voor seksueel geweld is noodzakelijk: want wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met seksueel, fysiek of psychisch geweld. In Nederland gaat het om 22% van de vrouwen. Om dit te bestrijden is het van belang dat overheden en maatschappelijke organisaties vrouwen en mannen bewust maken van dit probleem om het taboe te doorbreken. Daar gaat het om bij de actie Orange the World.

Centrum Seksueel geweld kan u helpen

De overgrote meerderheid van de vrouwen die met geweld te maken krijgt doet hiervan geen melding of aangifte omdat men zich schaamt of bang is niet serieus genomen te worden. Maar iedereen kan slachtoffer worden van een aanranding of verkrachting. Of je nu jong bent of oud,  jongen of meisje, man, vrouw of genderneutraal. Iedereen die een aanranding of een verkrachting heeft meegemaakt, kan terecht bij het Centrum Seksueel Geweld.

Heeft u zelf te maken met seksueel geweld of wilt u iemand in uw omgeving steunen. Neem contact op met het Centrum Seksueel Geweld of lees de tips en adviezen waarmee u een slachtoffer kunt ondersteunen.