U bevindt zich op: Home / Nieuws/ Hoe lang kun jij zonder alcohol?

Hoe lang kun jij zonder alcohol?

30 of 40 dagen geen alcohol drinken, fris de lente in, een maandje detoxen. IkPas daagt je uit, om te kijken wat een maand zonder alcohol met je doet. Ga de uitdaging aan en doe mee aan IkPas!

Wat is IkPas?

IkPas is dè beweging in Nederland die mensen stimuleert tijdelijk geen alcohol te drinken. Ook in andere landen zijn soortgelijke acties: denk aan Dry January in Engeland en OcSober in Australie. De insteek is: een fris begin van het nieuwe jaar en de uitdaging met jezelf aangaan. 

De GGD Zuid Limburg neemt actief deel aan de Nederlandse IkPas-campagne.

Deelnemers zijn positief!

Deelnemers van eerdere edities geven aan onbewust een patroon te hebben ontwikkeld: het drinken van 1 of meerdere glazen alcohol per dag was vanzelfsprekend geworden. Door bewust een keuze te maken om wel of niet te drinken, doorbraken ze het patroon: elke dag alcohol was niet meer vanzelfsprekend. Een groot deel van de deelnemers is ook positief over de  lichamelijke veranderingen: ze voelden zich fitter en scherper, sliepen beter, vielen af en hadden een betere huid.

Wanneer gaat de actie van start?

De 40 dagen actie loopt traditioneel van de woensdag na Carnaval tot en met de zondag voor Pasen. Dit jaar is dat van woensdag 1 maart tot en met zondag 9 april 2017.

Aanmelden? 

Durf je de uitdaging aan, wil jij het goede voorbeeld geven en kan je lichaam wel een detox gebruiken, meld je dan direct aan op www.ikpas.nl.

 

Datum: 16 januari 2017


Deel via:
Stuur door

Stuur deze informatie door

stuurartikeldoor

Data