U bevindt zich op: Nieuws

Hoe gezond is uw wijk?

24 september 2018

GGD Zuid Limburg heeft voor ruim 200 wijken in Zuid-Limburg wijkprofielen gemaakt.

Een wijkprofiel geeft in één oogopslag een beeld van de gezondheid van de inwoners in een wijk. De cijfers worden vergeleken met de gemeente. Zo wordt duidelijk waar een wijk goed op scoort en wat nog beter kan. Die informatie kan burgers, professionals en/of gemeenten helpen om in gesprek te gaan over gezondheid in de wijk. Uiteindelijk kan dit leiden tot een concrete aanpak om de gezondheid in de wijk te verbeteren.

Eén overzicht

U kunt de wijkprofielen vinden in de Gezondheidsatlas Zuid-Limburg. Met behulp van infographics worden cijfers getoond over verschillende onderwerpen die samenhangen met gezondheid. Hoe ervaren de inwoners van de wijk hun gezondheid? Hoeveel procent is eenzaam of heeft moeite met rondkomen? Of hoe is het gesteld met hun leefstijl; roken, alcoholgebruik, overgewicht en bewegen?

De gezondheidscijfers in het wijkprofiel zijn afkomstig van de Gezondheidsmonitor Volwassenen & Ouderen 2016. Dit is een grootschalig enquête-onderzoek dat de GGD eind 2016 heeft uitgevoerd bij een steekproef van de inwoners van 17 jaar en ouder in Zuid-Limburg. Voor het eerst zijn deze cijfers nu voor ruim 200 Zuid-Limburgse wijken verwerkt in wijkprofielen.