U bevindt zich op: Nieuws

GGD Zuid Limburg sluit aan bij JouwGGD.nl

02 oktober 2018

JouwGGD biedt jongeren online informatie en de mogelijkheid om anoniem te chatten!

JouwGGD.nl is dé landelijke jongerensite van GGD’en in Nederland, gericht op gezondheid en leefstijl van jongeren van 12 tot en met 23 jaar. JouwGGD geeft voorlichting, begeleidt en ondersteunt jongeren met betrouwbare online informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol, roken, drugs en media. Met ingang van het schooljaar 2018/2019 is GGD Zuid Limburg officieel aangesloten bij jouwGGD.nl.

Anoniem chatten met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige

Als jongeren met iemand willen praten, kan dat. Bijvoorbeeld door anoniem te chatten met een arts of verpleegkundige van de GGD. De chat wordt bemand door een landelijke chat-pool van jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen. Drie jeugdverpleegkundigen van GGD Zuid Limburg zijn aan het chatteam toegevoegd voor het beantwoorden van (regio-gebonden) vragen en het bieden van een luisterend oor.     

Wanneer?

Openingstijden van de chat: op werkdagen van 15:00 tot 21:00 en op zondag van 18:00 tot 20:00 uur.

Stichting Opvoeden.nl

Bij de totstandkoming van deze informatie wordt nauw samengewerkt met de Stichting Opvoeden.nl (infovoorjou.nl) en de speciaal aangestelde jongerenadviseurs die weten wat er leeft onder jongeren. Inmiddels is JouwGGD.nl doorontwikkeld tot een jongerenportal met een hoog bereik van circa 450.000 unieke bezoekers en 5.000 gevoerde chats per jaar