U bevindt zich op: Nieuws

GGD Zuid Limburg en Peuteropvang Heerlen: samen rookvrij!

01 oktober 2020
Op weg naar een rookvrije generatie

We willen allemaal dat onze kinderen gezond opgroeien en daar hoort een rookvrije omgeving bij.

Dus niet roken op plekken waar kinderen komen. Dat is de ambitie van de beweging 'Een Rookvrije Generatie', onderdeel van het programma Trendbreuk Zuid-Limburg.

Rookvrije zone

Het gebied tussen Peuteropvang het Kuikennest (één van de 21 locaties van Peuteropvang Heerlen) en de GGD Zuid Limburg (locatie Het Overloon 2, Heerlen) is op donderdag 1 oktober geopend als rookvrije zone. De opening was in het bijzijn van Fons Bovens, directeur GGD Zuid Limburg en bestuurder-manager Ingrid van den Bunder van Peuteropvang Heerlen. Samen met de peuters en leidsters van het Kuikennest hebben zij op ludieke wijze de rookvrije zone geopend, door voor de allerlaatste keer alle rook weg te blazen.  

Met borden aan de hekken en een speciale stoeptegel is duidelijk zichtbaar gemaakt dat het een rookvrije zone is. Na het Kuikennest, wordt dit initiatief verder uitgerold bij de gehele organisatie van Peuteropvang Heerlen. Ook GGD Zuid Limburg gaat de omgeving van haar andere locaties als rookvrij aanduiden.

Stoptober

Tegelijkertijd met de opening van deze rookvrije omgeving start op 1 oktober de landelijke campagne Stoptober: een maand lang samen stoppen met roken. Meer informatie of meedoen? Kijk op www.stoptober.nl

Zo gaan we samen op weg naar een rookvrije generatie in Zuid-Limburg!

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over rookvrij op: