U bevindt zich op: Home / Nieuws/ GGD advies blijft: sporten op rubbergranulaat is veilig

GGD advies blijft: sporten op rubbergranulaat is veilig

Hand met korrels rubbergranulaat

GGD GHOR Nederland en de GGD'en geven aan dat er naar aanleiding van de uitzending van Zembla van 15 februari over rubbergranulaat geen aanleiding is om het eerder gegeven gezondheidsadvies bij te stellen. Het  advies (Pdf, 208 kB) van de GGD blijft dat sporten op velden met rubbergranulaat veilig en verantwoord is. Op de website van het RIVM vindt u uitgebreide informatie over het onderzoek.  

De GGD’en vinden het jammer dat er nu mogelijk weer maatschappelijke onrust ontstaat door een academische discussie, die allerlei verschillende inzichten oplevert. Zo is het getoonde onderzoek van de VU Amsterdam dat in de uitzending belicht wordt, nog niet ver genoeg gevorderd om er nu een definitieve uitspraak over te doen.

ECHA-onderzoek

Op 28 februari jl. heeft het Europees Chemicaliën Agentschap (ECHA) haar onderzoek naar de gezondheidsrisico’s van rubbergranulaat gepubliceerd. De conclusie van ECHA is dat mensen veilig kunnen sporten op kunstgrasvelden ingestrooid met rubbergranulaat.  De conclusies van het ECHA-onderzoek komen overeen met de conclusies van het RIVM-onderzoek. Op de website van het RIVM leest u meer actuele informatie.

Kern voor de GGD is en blijft het onderzoek van het RIVM en de conclusie dat sporten op velden van kunstgras, ongeacht de samenstelling, gezond is. Ook ziet de GGD als taak om burgers en bestuur te informeren over gezondheidsrisco's. Die zijn en blijven in dit geval zo klein dat er veilig en verantwoord gesport kan worden op deze kunstgrasvelden.

Veel gestelde vragen over rubbergranulaat

Heeft u vragen over rubbergranulaat, kijk dan op de webpagina van het RIVM bij vragen en antwoorden.

Contact met de GGD

(045) 850 66 09

Datum: 28 februari 2017


Deel via:
Stuur door

Stuur deze informatie door

stuurartikeldoor

Data